lördag 10 september 2016

Första pepp-träffen

Ni kanske minns att jag i våras fick en idé om att starta en pepp-grupp? För några veckor sedan hade vi första träffen och det var precis så spännande och roligt som jag hade föreställt mig.

Vilka tankar, rädslor, mod och talanger döljer sig i andras huvuden? Saker man själv tycker är lätt kan någon annan tampas med länge och då är det roligt att få hjälpa och ge sin syn på saken. I situationer där man själv bara stampar på stället kan någon annan springa förbi med lätta steg och säga -Gör så här! Ibland räcker det med att någon försiktigt frågar -Varför inte? för att man skall våga göra det man drömmer om ... Precis det hoppas jag att vår pepp-grupp skall vara. Ett ställe där man peppar, frågar, ger tips, lyssnar, får prata, skrattar och gråter en skvätt om man vill. Ett ställe där man med stolthet i rösten får berätta om saker som lyckats bra och ett ställe där man får perspektiv på saker som lyckats mindre bra. Ett ställe där man får träffa nya personer, tänka nya tankar och framför allt får tänka tankar till slut.

På första träffen presenterade sig alla genom att berätta vad som gör dem unika. Det var en väldigt annorlunda känsla att lära känna en person genom att veta vad hen är bra på och på vilket sätt hen är unik, men överhuvudtaget inte har en aning om vad hen jobbar med. Det är ju annars ofta där vi startar. Snart skall vi träffas igen. Då skall vi prata om att vad vi vill skall hända inom tre år och så småningom även om hur vi tänker komma dit. Om vi hinner planerar jag att slänga in ett ämne som jag tror debatteras livligt, men vad det är är en hemlighet.

Blir du sugen på att komma med i en pepp-grupp? Jag startar nya vartefter det kommer in nya intresserade, så hör av dig via e-post om det känns som det är något för dig.

1 kommentar:

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.