tag:blogger.com,1999:blog-4724342391862500191.post1175360012862542466..comments2023-11-03T12:22:54.654+01:00Comments on Lev mer på mindre: Mammas bakUnknownnoreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-4724342391862500191.post-63039755570608798462013-10-22T09:05:49.814+02:002013-10-22T09:05:49.814+02:00Åh Heléne, tack! Det låter gott och skall absolut ...Åh Heléne, tack! Det låter gott och skall absolut provas. <br /><br />Sedan tycker jag det är lite roligt alltid när jag läser era namn, för då börjar jag tänka på alla Heléne jag känner (inte så många) och funderar på om du är någon av dem eller om du är en helt ny vän. Spännande!Lev mer på mindrehttps://www.blogger.com/profile/17851154770123370973noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724342391862500191.post-36484649838420857852013-10-22T09:04:29.624+02:002013-10-22T09:04:29.624+02:00Jag har också frysit in degen tidigare och det fun...Jag har också frysit in degen tidigare och det funkar bra, men problemet är bara att jag aldrig brukar ta upp det som ligger i frysen. Ett problem, jag vet. Då tycker jag torkningen lät lite mera intressant faktiskt.Lev mer på mindrehttps://www.blogger.com/profile/17851154770123370973noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724342391862500191.post-2352607540165218072013-10-22T09:02:52.776+02:002013-10-22T09:02:52.776+02:00Tack! Hoppas det blev goda bröd. Tack! Hoppas det blev goda bröd. Lev mer på mindrehttps://www.blogger.com/profile/17851154770123370973noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724342391862500191.post-58892912899174981022013-10-22T09:02:26.530+02:002013-10-22T09:02:26.530+02:00Ja varför gör jag inte det? Det skall jag genast b...Ja varför gör jag inte det? Det skall jag genast börja med. Tack för tipset!Lev mer på mindrehttps://www.blogger.com/profile/17851154770123370973noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724342391862500191.post-54910968420628916982013-10-22T09:01:46.557+02:002013-10-22T09:01:46.557+02:00: ): )Lev mer på mindrehttps://www.blogger.com/profile/17851154770123370973noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724342391862500191.post-23397557490281470802013-10-18T16:50:34.104+02:002013-10-18T16:50:34.104+02:00Hej !
Här får du ett recept på majsknäckebröd:
Bla...Hej !<br />Här får du ett recept på majsknäckebröd:<br />Blanda 2dl majsmjöl, 1dl solrosfrön el. pumpakärnor, 1dl sesamfrön el. linfrön ( el. 1/2 dl av varje ), 1tsk salt, 1/2dl olja, 2-3dl kokande vatten.<br />Kavla ut tunt på en plåt. Strö över lite flingsalt.Grädda 1 timme i 150 grader.Stäng av ugnen o låt plåten stå inne o svalna. Bryt i bitar o njut.<br />Enkelt att göra o nyttigt o jättegott.<br /><br />HeléneAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724342391862500191.post-62070753367317255682013-10-17T22:31:43.245+02:002013-10-17T22:31:43.245+02:00O' va bra om man kan frysa in surdegen. Ibland...O' va bra om man kan frysa in surdegen. Ibland hinner jag inte med den, eller så hinner vi inte äta upp brödet jag bakar. Då är det ju perfekt att pausa degen, utan att börja om från början. Måste testas. Tack för tipset! //Anna FAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724342391862500191.post-55901894813099568382013-10-17T21:45:06.484+02:002013-10-17T21:45:06.484+02:00Har också min surdeg i frysen, funkar jättebra !Har också min surdeg i frysen, funkar jättebra !Gunillahttps://www.blogger.com/profile/01804193834924650938noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724342391862500191.post-10385523893093873952013-10-17T20:13:05.642+02:002013-10-17T20:13:05.642+02:00...frös in min surdeg...nu ligger den i frysen och......frös in min surdeg...nu ligger den i frysen och väntar på att bli upptinad....om det funkar? Ingen aning faktiskt...har inte provat förut...men det där med torkning lät ju spännande...Britahttp://www.puffdesigne.devote.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724342391862500191.post-16606565809409570742013-10-17T17:25:15.234+02:002013-10-17T17:25:15.234+02:00Härligt med brödbak! Ska nog sätta fart på min sur...Härligt med brödbak! Ska nog sätta fart på min surdeg och baka lite i morgon.<br />Ha en fin torsdagkväll!Miss Khaoshttps://www.blogger.com/profile/16645548531367904483noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724342391862500191.post-13416697043637971082013-10-17T17:20:53.972+02:002013-10-17T17:20:53.972+02:00Varför torkar du inte surdegen? Det gör jag alltid...Varför torkar du inte surdegen? Det gör jag alltid.<br />Jag blandar lite surdeg med så mycket rågmjöl att det blir "stabbigt", och sen smular jag ut det på en tallrik och det får torka tills det är helt torrt. (Dottern som har samma surdeg brukar platta ut den till tunna plattor). Den torra surdegen förvarar jag i en glasburk i rumstemperatur.<br />När jag vill använda den, lägger jag den i lite ljummet vatten och så får den stå ett tag (över dagen eller natten) och sen är det bara att mata den som vanligt. <br />Den surdegsrot som vi använder lär härstamma från 40-talet och vi använder bara vatten och ekologiskt rågmjöl.<br /><br />Hälsningar YAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4724342391862500191.post-4697150023501833142013-10-17T09:55:25.586+02:002013-10-17T09:55:25.586+02:00Åh gu va gott! Nu vill jag också vara höstlovsledi...Åh gu va gott! Nu vill jag också vara höstlovsledigt barn hemma hos er!Jenny-Höga Kustenlivhttp://hogakustenliv.senoreply@blogger.com