torsdag 2 februari 2012

Skärpning flygbolag!


Jag har ständigt dåligt samvete över att jag flyger så mycket i mitt jobb. Inrikes försöker jag alltid ta tåget, men när jag jobbar i Sverige funkar det tidsmässigt helt enkelt inte.

Det som gör mig så arg är att det många gånger är flera hundra euro billigare att boka en tur och retur-resa än en enkelresa, vilket resulterar i att jag sitter med en mängd biljetter som jag aldrig kommer att använda. Likväl har jag tagit upp en plats i flyget, vilket gör att flyget går, vilket i sin tur leder till att planet smutsar ner miljön. Var finns logiken? Flygbolagen kan ju inte sälja min tomma stol vidare och kan inte tjäna på det på det viset...

Eftersom det är mina kunder som betalar och naturligtvis vill betala så lite som möjligt kan jag inte göra annat än boka och muttra. Men sjukt är det!

2 kommentarer:

  1. Nu vet jag inte om du flyger lika mycket nuförtiden men när min man flög mycket mellan Umeå och Stockholm fungerade det på samma sätt, En tur och returresa med ett par dagars mellanrum var bra rejält mycket billigare än att flyga över dagen. Han gjorde som du och köpte fyra resor, dock kunde han boka om "returresorna" så att han fick nästa resa gratis, och bolaget kunde sälja den tomma platsen. Kanhända går det att göra likadant över Östersjön? Det har du säkert kollat upp, men om du inte gjort det kan man ju alltid höra sig för! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej det har jag faktiskt inte tänkt på, men absolut skall jag kolla upp det. Vettigt och ekonomiskt om det funkar. Tusen tack för tipset!

      Radera