onsdag 18 april 2012

Grönt är skönt # 2


Det är mycket salladsgrönt det går att odla trots att det är vinter. Ja jag skriver vinter trots att det är i mitten av april. När jag tittar ut genom fönstret är det riktig snöstorm.

För en tid sedan skrev jag om ärtskotten som spirar på fönsterbrädet. Bland annat lillflickan tycker om att gå och knipsa av dem för att äta upp dem. Och där de knipsats av så växer de upp igen. Utmärkt!

Nu kommer tips nummer två; groddar. Hur enkelt som helst. På 3-4 dagar får du hur mycket salladsgroddar som helst. Här har jag groddat i en groddlåda som jag köpte på loppis för 1 €, men det går också att grodda i en sil (durkslag). På bilden är det munggroddar som jag har groddat och de tycker jag är bäst, men det funkar också bra med t.ex. alfa alfafrön eller solrosfrön. Det enda du behöver tänka på är att hålla dem mörkt (jag har dem på en hylla i skafferiet) och skölja dem med vatten två gånger per dag. När groddarna är klara förvarar du dem i kylskåp. Mungbönor eller alfa alfa frön köper du i en vanlig affär.

2 kommentarer:

 1. Citerar: Det enda du behöver tänka på ... skölja dem med vatten två gånger om dagen.

  Om det är just detta som så många gånger har fallit i glömska... *suckar över brister i minnesfunktioner och ler stort vid alla minnen*

  Min groddfavorit (mamma var en fena på det här redan på 80-talet) är gröna linser.

  Solrosfrön har jag inte prövat, ännu.

  Jag hittade en groddguide när jag sökte undervisningsmaterial häromveckan. Hoppas länken funkar.

  www.ewerman.se/modules/core/downloader.php?...groddguide2

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, gröna linser ... det måste jag prova. Tack! Tror jag inte skulle ha tänkt på det själv men jag tror till och med att jag har gröna linser i skåpet.

   Radera