fredag 4 maj 2012

Kycklingar på sommarbete

Är det något som växer i racerfart är det kycklingar! Nu är de så stora så vi tyckte det var dags att få lite andra perspektiv på världen. Jenk snickrade ihop en sommarvilla för mor och barn. Katten Nisse låg ömsom klistrad på gallret, ömsom satt han på taket och spanade. Det går överlag jättebra med våra katter och hönorna, men de pipande kycklingarna är tydligen väldigt frestande.
Grannen Christine kastade ett hastigt öga på kycklingarna och sade i förbifarten -Nåja, åtminstone den ena är ju en tupp! Va! Vi hoppas ju verkligen att det skall vara två hönor! Min förträngningsmekanism hjälper till med att intala mig att hur skulle nu grannen mitt i allt ha blivit en hönsexpert. Men grejen är den att de är väldigt stora. De är säkert bara av en stor ras.

5 kommentarer:

 1. Gu' så mysigt med kycklingar! Vill så gärna ha, men funkar inte med det arbete som jag har idag. Måste se mig om efter nytt jobb!
  //Monzan

  SvaraRadera
 2. Åh, va mysigt med små kycklingar! Vi har hönshusbyggplaner, hoppas få till det här i vår. Tack för en inspirerande blogg!
  Sofia

  SvaraRadera
 3. Tack! Ja det är härligt att se hur allt startar "från början". Precis lika fascinerande för stora som små. Nu har vi en till höna som ruvat i några dagar så få se. Håller tummarna, förra gången avbröt emellertid samma höna efter någon vecka : ( Jag rekommenderar verkligen höns. De ger så mycket mer än ägg (kött, dynga, sällskap, lugn i själen)

  SvaraRadera
 4. Jag kan mycket väl ha fel gällande kycklingarna :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha, tyvärr tror jag att du har rätt. : )

   Radera