fredag 5 oktober 2012

Vad gör du nu?

Idag har jag haft besök av tidningen Hanken och det tyckte jag var så roligt, så roligt. Jag har varit en riktig Hankenbroiler; jag har studerat på Hanken (svenska handelshögskolan), jag har doktorerat på Hanken och jag har jobbat på Hanken. 2008 sade jag upp mig för att göra andra grejer. När jag böt jobb fick jag höra att jag "böt ner mig" och efter något år fällde en man i förbifarten kommentaren -Du hade ju en riktigt bra början på din karriär. Jag förstod att jag kanske i andra ögon om inte hade gjort något dumt så i alla fall gjort något väldigt, väldigt oväntat. Jag hade aldrig sett det så, mest känt att jag alltid var den som kunde minst av alla experter. Det var först när jag började göra något annat som jag märkte att jag kan ju massor, ja enligt en del är till och med jag en expert.

Men ändå funderade jag ju massor vem jag skulle vara utan min arbetsgivare och min jobbtitel. Hade jag faktiskt bytt ner mig i andras ögon? Därför var det kul att Hanken ville göra en artikel om mig under titeln "Vad gör du nu?". Kanske som ett varnande exempel på hur det kan gå om man inte följer den utstakade vägen : ) Nej, jag är jätteglad att de tänkte på mig och tycker att jag fortfarande  passar in även i den världen.

6 kommentarer:

 1. Voitko laittaa linkin, kun artikkeli ilmestyy! Kiinnostais! Mukavaa viikonloppua!

  SvaraRadera
 2. Ska bli intressant att läsa den då den kommer ut. Och i mina ögon så har du inte bytt ner dig, du gör ju det du vill göra med ditt liv (antar jag? :) ) H.En Hankeit

  SvaraRadera
 3. Jo, du är ett varnande exempel. Men ett positivt varnande exempel. Om du tror på dig själv och vet vad du vill kan drömmar bli verklighet! :)

  SvaraRadera
 4. Det är fantastiskt det du har gjort tycker jag!! ��

  SvaraRadera
 5. Jag beundrar din resa du gjort. Det skall bli jätteroligt att läsa artikeln i den annars så ångestskapande tidningen.:) Jag får alltid en känsla av att jag inte har en tillräcklig hög tjänst eller fin jobbtitel. Just nu har jag iallafall världens bästa jobb, är vårdledigt med vår ettåriga son. Ett välbetalt jobb, dock inte i pengar :)

  SvaraRadera
 6. Tack alla ni och extra tack till Katja för dagens fniss. 'Ångestskapande tidning' ja så kan man ju också se det, men jag förstår precis vad du menar. Ja, jag tycker ju jag har världens bästa jobb. Mer än det behöver man väl inte : )

  SvaraRadera