Marias tomatbröd (2 st)
700 g ljummet vatten
15 g jäst
1030 g dinkelmjöl (speltmjöl) annars vetemjöl/graham
2 msk olivolja
300 rågsurdeg
15 g salt
2 dl torkade tomater
1 msk oregano
Smula jästen i vattnet och tillsätt resten av ingredienserna
Arbeta ihop i assistent i 5 minuter
Täck med plastfolie och låt jäsa minst 2 h
Baka ut två limpor på väl mjölat bord
Sätt två gjutjärnsgrytor utan lock i ugnen och värm den till 250 grader
Sätt brödet i grytan, på med locket och grädda i 40-50 minuter tills brödet är 98 grader.
Om du bara har en gryta så sätter du det andra brödet i kylskåpet medan det första gräddas.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.