söndag 27 januari 2013

Fritt fram för kommentarer

Såväl Erika som Jessica har hört av sig och påpekat att det är svårt att kommentera i min blogg. Tusen tack för att ni tog er tid att berätta! Det är ju så sällan man kommenterar i sin egen blogg så jag har inte alls vetat om detta. Nu har jag hittat ett ställe att kruxa i så att även ni som inte har ett google-konto enkelt kan kommentera mina inlägg. Det är ju alltid kul att höra vad ni har för tankar om saker och ting eller om det är något ni gärna vill att jag skriver om.

Hoppas det funkar finfint. Och att ni som tidigare har försökt kommentera min blogg inte har gett upp och förbittrade över att aldrig ha kommit till tals börjat läsa någon annan blogg.26 kommentarer:

 1. Hej. Nu kan jag äntligen skriva in här att jag älskar din bok. Har själv läst den två gånger och lånar ut den till alla som vill. Hälsningar från Gunilla i Hälsingland,Sverige

  SvaraRadera
 2. Säger detsamma som Gunilla, mycket matnyttigt på denna blogg som en som har självförsörjarambitioner har mycket glädje av. Likaså boken, den är vältummad nu. Gäller bara sätta ord till handling nu! Din nya header är mycket vacker och talande för innehållet! Aja är en mästare på komposition! Man ska våga be om hjälp för man varken kan, hinner eller vill vara överallt!


  SvaraRadera
 3. Finemang! Detta har jag saknat (har inget konto/blogg)
  nina

  SvaraRadera
 4. Ja! Vad bra. Försökte kommentera en gång, misslyckades och fattade inte heller att meddela dig om att det inte fungerade, så det fick va. Men då passar jag på att kommentera nu i stället: vill bara att du skall veta hur otroligt, otroligt mycket din syn på självhushållning och din blog har fått mig att tänka till sedan jag började läsa den i somras. Jag lever ett mycket mer självförsörjande liv idag än jag gjorde förr (mitt i Helsingfors vill jag gärna tillägga) och både jag och min man mår så bra av det. Det är så obeskrivligt tillfredsställande att leva på allt vi tog till vara på på landet/i skogen/ur havet i somras. Ett litet steg i rätt riktning liksom. Du gör det här konsumtionssamhället en stor tjänst med dina tankar och skriverier, stort tack för det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, nu blir jag riktigt rörd. Men det känns så bra att du skriver att du inspireras trots att du bor i Helsingfors. Nu är det ju inget fel i det. Inte alls, men ofta så möts jag av frågan att -Ja, men vad kan jag göra som bor i Helsingfors, mitt i stan. Och så får jag känslan av att de tänker att det där är ju enkelt för mig att säga ... men jag tycker att det är själva tankesättet som skall förändras, oberoende av var man bor. Tack för att du delade med dig att det är så!

   Radera
 5. Jippi, vad bra! Dock har jag ju fixat ett google-konto nu ändå ;) Och! Det är verkligen ett jättefint arbete som Aja gjort med bloggen (fast jag var lite svag för ditt ugly-blog-begrepp, måste jag erkänna).
  Må så gott!
  Jessica Viola

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, ugly blog tyckte jag faktiskt också mycket om, men ibland kanske man måste döda sina älsklingar.

   Radera
 6. Jag läser din blogg regelbundet. Den e så mysig! Dina böcker är också underbara
  Kerstin

  SvaraRadera
 7. Så bra. Jag har också försökt kommentera tidigare men lyckades inte. Så nu passar jag på att sända en liten hälsning. Gillar din livsstil...det får mig att begrunda min egen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att läsa! Att tänka och begrunda. Det tycker jag nästan är det roligaste som finns.

   Radera
 8. Jag har nyligen läst din bok och har med glädje skrivit om den i min blogg där jag också försöker berätta hur vi gör för att "Leva mer på mindre" som konsthantverkare. Din bok behöver spridas i Sverige för att få fler att förstå att det faktiskt går att leva mer medvetet, att det är ett val som är möjligt.

  SvaraRadera
 9. Tack för tipset! Var tvungen att kolla in min egen blogg nu för att se om det var samma problem här :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är mycket att hålla reda på : )

   Radera
 10. Trevligt! Jag har flera gånger försökt tacka för trevlig blogg som jag upptäckte i och med att jag läste din bok. Jag lånade boken på biblioteket, eftersom även jag försöker leva mer på mindre :-), men i och med att den var så bra kommer jag att köpa den vid tillfälle.

  Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra beslut Maria! : ) Vår bibbatant berättade för mig att det är ett vanligt fenomen. Ha, ha.

   Radera
  2. Samma här, efter att ha lånat boken på biblioteket så insåg jag att jag själv behöver ha en hemma hela tiden.

   Radera
 11. Om jag skulle ha vetat hur många härliga kommentarer och hälsningar jag gått miste om pga det lilla kruxet hade jag nog blivit tokig. Det är sant att det är tur man inte vet allt. Tack alla ni fina!

  SvaraRadera
 12. Va bra Maria, nu kan jag oxå börja kommentera dina finfina inlägg :)
  /Jenny Ö

  SvaraRadera
 13. Vad bra att vi var fler som tog oss tid att berätta att det var svårt att kommentera! Det är väldigt inspirerande att läsa din blogg!
  Ha det fint! / Erika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och inspirerande för mig att läsa era kommentarer. Tack!

   Radera