onsdag 22 maj 2013

Perfekta småbröd

Och som nybliven hemmafru finns det väl inget viktigare än att kunna erbjuda på perfekta småbröd ...
Jag har ju en fäbless för konstiga prylar inköpta för billig peng på loppis. Ett fynd (i originallåda!) som legat en stund i skåpen är Sawa 2000 de luxe. Ett måste för varje husmor! Se vilka fina konjakskransar! Och precis här börjar jag tycka att detta inlägg känns en aning för mycket. Men jag kan inte förneka att jag kände en stolthet över mina småbröd : ) Som den moderna kvinna jag är tog det en stund innan jag listade ut knixen med denna apparat, men det tog sig.

Konjakskransar

5 dl vetemjöl
200 g smör
1 dl socker
2 msk konjak


Hacka samman mjöl, matfett och socker. Tillsätt konjaken och arbeta till en smidig deg. Lägg den kallt en stund. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. 
Recept ur boken Sju sorters kakor (också ett måste för en äkta husmor)


9 kommentarer:

 1. Vilken snitsig mojäng! Fina kransar blev det också.
  Tack för all inspiration du ger mig!
  Igår gjorde jag tvål efter ditt recept här på bloggen.
  En groddningsburk har jag också knåpat ihop, väldigt smart och enkelt.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv för att du låter mig veta! Skulle det inte vara för mina läsare och era kommentarer vete tusan om det skulle vara lika kul att blogga! Kram!

   Radera
 2. ...har aldrig set förut, men håller med snitsig och fina blir dom.Måste också passa på att säga...HEIJA ALLA HUSMÖDRAR...

  SvaraRadera
 3. Ååååh, en sådan hade min mamma! Minns hur jag plockade med den som barn och tyckte det var en fantastiskt spännande mojäng :) Minns också hur hon suckade över de gånger hon använde den, typ tre!, hur jobbig den var att diska ;)
  //nina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, då återstår det ju att se om jag slår henne. Än så länge har jag bara använt den en gång. Det var säkert en sådan pryl som husmödrarna den tiden suckade och stönade över att den tog så mycket plats och sällan användes : )

   Radera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 5. Vilka fina kakor! Mojängen för mina tankar till förkläden med volang och rutig duk på huvudet - alldeles underbart! Och vad fint skrivet om Stundars boken på dagens VBL - vad roligt.

  SvaraRadera
 6. SNYGGT! Undrar om man kan använda en sån apparat på gluten- och sockerfria kakor också. Jag är alltid så ledsen över att de inte blir estetiskt vackra i sitt grova mandel/kokosmjöl.

  SvaraRadera