onsdag 24 juli 2013

Årets kalkoner har anlänt

Nu har vi hämtat årets kalkoner. Tio stycken blev det till antalet och trots att man kanske inte kan använda begreppet 'söta' om kalkoner är de väldigt mysiga.

Eftersom kaninerna (de som finns kvar eller inte är uthyrade) har flyttat till sina sommarburar är kaninhuset tomt och fungerar som kalkonhus. De första dagarna hölls kalkonerna instängda för att få känslan av var de bor, men efter några dagar fick de gå ut i den mindre inhägnade hagen. När de vuxit till sig lite släpps de helt fria. Då stängs de in bara till natten.

Jag håller på och dresserar dem. Det går riktigt bra. På kvällen tar jag en speciell pinne som jag håller i handen, säger 'To-to-to-to' och så går kalkonerna självmant in i huset. Det har lyckats flera gånger i rad nu och det ser ganska häftigt ut.

Kalkonerna kommer att bo hos oss fram till senhösten när de hoppar ner i frysboxen.

2 kommentarer:

  1. Kalkoner är toppen!! -och goda.. Mina föräldrar gick mer och mer över från gäss till kalkoner när jag växte upp (trots att de bodde i Skåne, där det ska vara gåsagille på hösten). Kakonerna var trevliga att ha på gården, och kacklar så mysigt! Lycka till med fåglarna! / Anna F

    SvaraRadera
  2. Tack! Vi funderar också lite på gäss. Vi är tydligen en fågelfamilj.

    SvaraRadera