måndag 9 december 2013

Dagens dramatik

Här är det kallt. - 15 grader. Ja, inte kallt som kallt, kallt, men så kallt att jag lider. Denna vinter gillar jag verkligen inte kyla och snö. Längtar redan till våren. Mina fötter fryser, jag drar med jämna mellanrum upp "snor", mina händer skulle kunna läggas på en fiendes mage och mina ben skulle verkligen kräva mer på sig än mina snygga tights.

Den där beskrivningen var så ni skulle komma in i den rätta känslan av hur kallt det är.

Min lillebror är på resa och jag och Jenk ser till hans hus och hans katt. Min lillebror har strandtomt. Bredvid hans hus brusar en fors. Och det är här dramatiken börjar. För när vi besökte hans hus så hörde vi svanar. En av dem lät lite konstig och vi gick för att titta efter. En av svanarna hade frusit fast i isen. Mitt ute på älven. Där låg den och ömsom gömde huvudet under vingen och ömsom tittade efter de andra. Åh vad ont det gjorde i mitt hjärta. Där stod jag med stelfrusna tår och riktigt kände hur kallt den stackars svanen måste ha.

Vad gör man? Vem ringer man? Vi ringde två äldre män som bor i närheten. De lovade att försöka få ut en båt och hacka loss svanen. Vi åkte hem och hoppas av hela vårt hjärta att de lyckas. Åh, vad sorgligt! Fast det kan ju hända att det slutar väl.

Ps. 1) Kameran var hemma, 2) Det känns fel att fotografera andras misär

5 kommentarer:

 1. Håller med men berätta hur det gick.

  SvaraRadera
 2. Kan berätta att svanen hade sluppit loss för egen maskin, den fanns inte kvar då hjälpen kom..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att höra. Hoppas bara att det var den svanen vi såg för den såg ganska fastfrusen ut. Men säkert var det så. Och tack för hjälpen!

   Radera
 3. Det är dessbättre väldigt ovanligt att svanar faktiskt fryser fast i isen. De är passiva vintertid för att göra sig av med så lite energi som möjligt och kan ligga orörliga länge. Det bästa är att bara hålla den under uppsikt, om den faktiskt har frusit fast brukar den komma loss själv. Detta fick jag lära mej efter att jag låtit ringa efter brandkåren som ryckte ut för att rädda svanen. Svanen ja, som i själva verket visade sig vara en vit båtboj. Kändes lite snopet. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha, en båtboj ; ) Ja, det förstår jag var lite pinsamt. Och vad skönt att höra att de vanligtvis klarar sig. Ibland står det ju i tidningen om svanar som fått hackas loss så man kanske tror det är vanligare än vad det är. Männen som vi ringde åt har dock räddat svanar tidigare, så ibland oturas det.

   Radera