Det är en tid sedan vi kört med några nya vegetariska recept här hos oss. Vi äter mest samma, gamla, vanliga. Det vi dock har försökt införa är ett rullande system med "två dagar vegetariskt, en dag kött". Döm om min förvåning när äldsta dottern tyckte det här var ett bra system. Köttätande sonen muttrade desto mer. Det är svårt att vara alla till lags.
Men förra veckan gjorde jag helt enkelt en lasagne som var så otroligt god. Slår med råge den blodigaste köttbit! Testa!
Svamplasagne
lasagneplattor
200 g färska champinjoner + torkad trattkantarell
(eller 400 g champinjoner)
150 g djupfryst spenat
½ kruka basilika
70 g valnötter
2 vitlöksklyftor
2 msk olja
1 tsk salt
1 tsk honung
Ostsås:
3 msk margarin
3/4 dl vetemjöl
6-8 dl mjölk
½ kruka basilika
200 g färskost med kantarellsmak
100 g riven parmesanost
1 tsk salt
Ugn 200 grader
Stek upp svampen och tillsätt spenat och pressad vitlök.
Hacka ner basilika och tillsätt hackade valnötter.
Smaksätt med honung och salt.
Gör ostsåsen genom att smälta margarinet och vispa ner
mjölet. (Bryn inte). Vispa ner mjölken och koka tills
såsen tjocknar. Tillsätt allt annat och koka tills osten smält.
Smörj en lasagneform. Börja med ostsås. Sedan varvar du lasagne-
plattor, svampfräs och ostsås. Avsluta med ostsås.
Grädda ca 45 minuter. Täck eventuellt ytan med folie mot slutet.
Låter jättegott! Det måste jag prova!
SvaraRaderaMUMS! Ska verkligen testa att laga denna
SvaraRadera