tisdag 21 januari 2014

Herr Kodial

Det finns butiker med bra service och så finns det butiker som har en sådan service att man bara ler inombords. Ja, och så finns det ju butiker som lämnar mycket övrigt att önska, men dem tänker jag inte ägna någon energi just nu.

I lördags besökte jag och några Märthor Kodials gårdsbutik i Singsby. Det var en riktig upplevelse och jag rekommenderar verkligen ett besök hos herr Kodial och hans ekologiska grönsaker, frukter, livsmedel och kosmetika. Vi blev verkligen förvånade över den mängd produkter som rymdes under hans tak och som sagt det engagemang som den mannen visade för sina kunder. Det var riktigt, riktigt roligt. Hör och se!

Herr Kodial hälsade alla gäster välkomna genom att ta i hand (!). Eftersom vi var tidigt ute och det inte fanns några andra morgonpigga kunder i affären berättade han gärna om sin butik och hur allt började. Jag drog lite på munnen när han började berätta att allt egentligen började med en liten odlingstäppa och en önskan om att odla ekologisk mat till sin nyfödda son.  Ja, vi är ju många som tänker så, vad skall det bli av oss?

Sedan berättade han lite om produkterna i hans butik och deras filosofi att de när de sätter priser alltid funderar på om de själva skulle ha råd att köpa produkten. För dem känns det viktigt att även t.ex. småbarnsfamiljer kan unna sig ekologisk mat. 

En ny produkt som han gärna berättade lite mera om var färsk,ekologisk gurkmeja. Det hade ingen av oss sett tidigare och han berättade så varmt om den så vi nästan alla kom hem med en egen påse. Den används ungefär som färsk ingefära och själv tänker jag i smyg försöka slänga ner en bit i familjens smoothisar. Främst med tanke på sonens knän och leder ...

Mitt i allt försvann han för att bre lite smörgåsar till oss! De var nästan svårt att äta upp de små mästerverken, men tur att vi gjorde det för goda var de. Och så bjöd han på ekologiskt te och ekologiska kex. 

Överallt i butiken fanns det små skålar med provbitar på det ena eller det andra. Plötsligt kom han ut med en rykande plåt med rostade rotfrukter. Gott, gott! En förpackning med sådant placerades direkt i köpkorgen. Bra som start och kryddning för att sedan dryga ut med egna rotfrukter.

Alla kunder som gjorde ett inköp fick två morötter i kassan. Herr Kodial är faktiskt riktigt känd för sina goda morötter, många som pratar om dem ... Och så fick vi en penna ...

Och plötsligt hade vi blivit utsedda till veckans kund. Allihopa! Så då fick vi allihopa en bukett eterneller och så fotograferades vi och hamnade på FB. 

Ja, herr Kodial är en trevlig man och det blir definitivt till att besöka honom flera gånger. Bor även du i Vasatrakten tycker jag att även du skall hälsa på. 12 kommentarer:

 1. Wow! Tänk om alla ställen hade sån service! Bra inspiration till en som drömmer om att en dag driva en egen gårdsbutik en dag. Då ska jag också göra som herr Kodial :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då blir dina kunder glada. Lycka till med din drömbutik!

   Radera
 2. Jag delade förresten ditt inlägg på Slow Food Ostrobothnias Facebook sida. Hans butik känns ganska Slow Foodig. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad bra! Bara bättre desto fler som får upp ögonen för butiken.

   Radera
 3. Ohh vilken inlevelse i din text. Känner känslan med dig, så nu vill jag också hälsa på hos farbrorn. =)

  SvaraRadera
 4. Älskar Kodials grönsaker. Som min fyraåring sa efter första besöket: "Åh, vilken snäll butik!"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, det borde ju vara hans slogan "Kodials gårdsbutik -den snälla butiken"

   Radera
 5. Vilka fantastiska konstverk till smörgåsar. Jag tittar och försöker komma ihåg. Alla ätliga, färgglada tips är välkomna! :-)
  /Anna

  SvaraRadera
 6. Den där butiken skulle jag vilja besöka! läste först herr Kordial, typ hjärtlig och tänkte att det passar ju perfekt som namn på en sån butiksägare! hoppas det smittar av sig och det kommer fler såna där hjärtliga butiker här i landet

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.