tisdag 28 januari 2014

Maria testar: Bioresonans


Jag mår finfint. Tycker jag i alla fall. Trots det har jag bestämt mig för att ta reda på hur min kropp egentligen mår och om det är något jag kan göra för att förebygga och bibehålla min hälsa. Och så är jag ju väldigt nyfiken. Denna gång blev det bioresonans som fick stilla min nyfikenhet.

Bioresonans sägs ibland vara framtidens läkekonst, men visst kan man även läsa påståenden som att "Ju mer man läser om bioresonans desto mindre förstår man".  Den går hur som haver i korthet ut på att varje enskild cell i kroppen har en egen frekvens. När en brist eller ett sjukdomstillstånd uppstår ändras frekvensen. Med hjälp av sinusvågor mäts dessa frekvenser och man kan upptäcka när inte allt står rätt till i kroppen. Bioresonans kan alltså användas till att upptäcka bristtillstånd och sjukdomar i kroppen, men det går även att med hjälp av vågorna "rätta till" frekvensen och bota. Eftersom det verkligen låter väldigt flum flum och jag i år har bestämt mig för att med öppet sinne prova allt från flummerier till mera jordnära saker bokade jag  för mig och Jenk en tid till Sofia Isaacs på Solkatten. 

Det börjar med att man sätter sig i en stol med en filt över kroppen. Filten är full av metalltrådar. Varken jag eller Jenk kände något av behandlingen. Ja, jag fick ibland små hjärtklappningar och micro-ångest attacker, men det tror jag mer berodde på vad Sofia hittade i min kropp ...

Filten är kopplad till en sådan här manick. Här knappas det in det som specifikt skall undersökas. Det kan vara allt från parasiter, stress, hjärta, potensen, levern, hormonerna. Ja, verkligen allt känns det som.

Det som känns bra är att man kan mäta på flera nivåer. T.ex. säg att det visar att levern inte mår bra. Ja, då kan man gå in på den patologiska nivån och undersöka leversjukdomar, t.ex. hepatit. Det är alltså här man kan förebygga, d.v.s. märka att något inte är vad det borde vara, men ännu inte har resulterat i en sjukdom. 

Det är här det börjar bli snudd på skrattvarning (och även Sofia erkänner att det ibland brukar kännas lite småroligt att stå och vifta med denna magiska stav). Staven är nämligen kopplad till maskinen och om Sofia knappar in t.ex. sköldkörteln i maskinen och trycker på stavens knapp så börjar den röra på sig. Om den rör sig runt, runt så är allt ok, men om den svänger upp och ner så är det något fel med sköldkörteln.

På samma sätt man kan knappa in mineraler och se om man har tillräckligt av dem i kroppen, knappa in elsmogg och kolla om man har mycket el i kroppen, knappa in geostress och kolla om man utsätts för jordstrålning, knappa in en mängd olika mögel ...Sofia in action

Så vad tyckte jag då? 

Ja, det visade sig att jag hade brist på några mineraler och det är ju bra att veta. Jag har varit emot att slentrianmässigt slänga i mig vitaminpiller och kosttillskott och var ute efter att få veta om det var något jag faktiskt behövde och det fick jag veta. Sedan fick jag veta att jag var försurad. Att jag är sur i största allmänhet är kanske inte något nytt, men att min kropp led av försurning var en nyhet. Dock en nyhet som inte gjorde mig glad. Inte alls. Man har ju nämligen hört att sjukdomar trivs bättre i en sur kropp än i en basisk kropp. Men visst var det bra att få reda på det. Så nu blir det att äta basisk mat en stund. Det visade sig nämligen att såväl ägg som havregrynsgröt försurar kroppen och det har ju utgjort en stor del av min kost när jag har gått omkring här hemma. Ändring på torpet skall det bli!

Jenk visade sig ha en parasit, vilket inte alls är ovanligt fick vi veta. Usch vad äckligt det lät! Tur att Sofia kunde behandla dem direkt. Han har även klagat på att hans energi tagit slut mellan varven och att benen ibland knappt gått att lyfta av vad han känt sig energilös. Manicken visade utslag för underaktiv binjure. Så då får han börja knapra öljäst. Det som kändes bra var känslan av att allt gick att bota. Utan att behöva knapra i sig medicin i egentlig mening. 

På kvällen efter behandlingen frågade jag Jenk hur det kändes i kroppen. -Det känns nästan som att jag inte har någon kropp. Så lätt känns den. Det går till och med lättare att andas ...
Om någon månad skall vi göra en uppföljande behandling för att kolla om allt blivit bättre. 

Bioresonans får 3 ½ hjärtslag av 5. Det är väldigt, väldigt intressant. Men kanske är det främst  forskaren i mig som skulle vilja veta lite mer. Ok, om jag är sur. Men hur sur? Mycket sur? Eller bara lite för lite basisk? Jag funderar faktiskt på att kissa på ett PH-papper för att ta reda på : ) men ändå känns det bra att veta. Här har jag ju levt i tron att allt är bra.  Och Sofia var duktig på att direkt säga vad man kunde göra åt saken, vilket även kändes bra. Jag var inte tvungen att själv gå hem och leta på nätet. 

Det som jag även tyckte var väldigt bra var att få koll på det som faktiskt var bra. Ingen av oss visade några utslag för mögel. Friskt hus! Ingen av oss hade någon geostress. Vår säng står tydligen på rätt ställe i huset! Mina hormoner var i skick. Jag är ännu ingen klimakteriehäxa utan kan skylla min elakhet på något annat! 

Som sagt det finns spridda röster om fenomenet bioresonans, men har man problem med något eller vill veta hur kroppen mår tycker jag man bra kan prova. Det är inte något farligt och det är inte obehagligt, vilket gör att det som alternativmedicin kan vara ett alternativ så bra som något.  Jag kommer att testa igen. 


38 kommentarer:

 1. Men snälla rara.... Du som verkar så klok och vettig. Att mäta frekvenser från kroppens alla individuella celler (någon idé om hur många det är?) med en filt kopplad till en magisk låda med display. Alternativmedicin har säkert mycket bra med sig men det finns även folk som vill tjäna pengar på ren humbug. Man kan bara inte gå på vad som helst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad intressant att märka att bara för att jag sätter på mig en filt med metalltrådar förvandlas jag i dina ögon från klok och vettig till en person som går på vad som helst. Kan inte hjälpa att jag tycker det säger mer om dig än om mig.

   Jag håller i och för sig med dig om att jag inte är så klok (vettig tycker jag i och för sig att jag är) och den här bristande klokheten medför att jag fattat ett beslut att extremt sällan förkasta saker här i vår värld. Och att lika sällan påstå att människor som tror och tycker på annat sätt än jag har fel. För hur kan jag veta det? Vem är jag som kan vara säker på att det jag tror är mera rätt än vad någon annan tror? Men som sagt så är jag inte så klok ...

   Nej, fram för att tro. Livet blir så mycket roligare och mera spännande då. Det gäller ju att testa! Om man testar har man i alla fall enligt mig en större rätt att säga sin åsikt om saken än om man bara fattar sig en åsikt baserat på andras iakttagelser.

   Tack för din åsikt. Den ökar min förmåga att ta emot kritik. Jag behöver verkligen bli bättre på det.

   Radera
  2. Jättebra svar o så kul att du testar, jag hittade dessa rader för jag sökte på bioresonans. Sen gillade jag din kommentar "Tack för din åsikt. Den ökar min förmåga att ta emot kritik" Haha va roligt o kreativt sagt. Vänligen susanne w.

   Radera
  3. Bra svarat!! Jag är själv en som gärna provar på alternativa metoder, hellre än klassiska, numera. Har sprungit hos läkare hela mitt liv, och först på äldre dagar har jag kunnat skära ner den frekvensen till kanske 5 besök per år. Max! Och nu när jag upptäcker alla dessa spännande saker så behöver jag gå dit ännu mer sällan! Yesss!. Jag skrattade högt när jag läste ditt svar till "Anonym", för det var så pang på rödbetan som det kunde bli. Och varför anonym?? Kan man inte stå för sina åsikter med sitt namn, så ska man inte häva ur sig saker som jag kunde läsa mig till i inlägget. Fy så fegt!
   Varma hälsningar från Mariann R i Ekenäs, Finland!

   Radera
  4. Är det här detsamma som frekvensterapi?

   Radera
 2. Låter jätteintressant tycker jag! Man ska vara öppen till allt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. För att kunna välja måste man ju känna till vad det finns för alternativ.

   Radera
 3. Det här lät intressant! Jag ska googla runt lite och se var jag hittar den möjligheten här hos oss, tror jag bestämt.

  SvaraRadera
 4. Tack för ett intressant inlägg. Håller med om att man gärna kan prova på något nytt. Positivt att man kan få vinkar om saker som kan behöva åtgärdas.

  SvaraRadera
 5. Har läst på flera ställen att det är ganska svårt att få reda på vilket ph som finns i kroppen. Tydligen måste man testa mha teststicka under flera dagar eller kanske tom veckor för att få ett tillförlitligt resultat eftersom det varierar jättemkt beroende på vad man nyligen ätit samt när på dagen det är. Sedan tar man ett medel eller medianvärde, minns inte riktigt, på de tester man gjort.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har förstått samma sak. Så kanske jag inte tvingar dottern att ta med sig lite ph-papper hem från kemilektionen.

   Radera
 6. Väldigt intressant det där! Hur behandlades parasiten riktigt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med samma apparat, d.v.s. att kroppens ställs in på rätt frekvens igen, vilket gör att den orkar självläka sig och själv göra sig av med t.ex. parasiterna. Vid fel frekvens (som vi får vid sjukdom eller andra angrepp) har inte kroppen längre denna möjlighet. Bioresonans hjälper alltså till självläkning. Om jag har förstått det rätt : )

   Radera
 7. Nej... Det fungerar inte. Punkt

  SvaraRadera
 8. Mår så mycket bättre äfter många år av jobbiga allergier. Astmaspray och kortison, massa symtombehandling som sedan gjorde mig beroende av allt. Nu har vi hund hemma, vilket hade varit omöjigt innan.
  Jag möts av så mycket skeptism när det gäller bioresonans, men jag älskar den. Har fått nytt liv. Alla ni meer allergier TESTA!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att höra att har börjat må mycket bättre. Jag har hört många positiva berättelser om bioresonans så jag är inte beredd att döma ut det. Men var och en väljer att tro på vad de vill. Det är ju det fina i kråksången.

   Radera
 9. Glömde säga att min mamma som varit sjukpensionär i 10 år (55 år då hon tvingades sluta) pga av problem med magen. Har nu fått nytt liv. Hon måste inte springa på toaletten hela förmiddagen. Hon gjorde undersökning och har behandlats, då de fann MASSOR av allergier (vilket hon redan viss ofs) Men en avgörande upptäckt var att man fann att mamma inte tålde jäst. Hon uteslöt detta och nu är magen normal tom hård. Hon skojar och säger att hon måste ta en kopp kaffe för att få igång magen. Då ska ni veta att hon levt sitt liv i ständig oro att behöva springa på toaletten, och då är det bråttom. Har aldrig kunnat gå ut hemmifrån före kl 14. Detta är mer än vad sjukvården klarat av att hitta. Skyllt på massa annat. Dessutom tål hon djur bättre nu, efter behandling.

  SvaraRadera
 10. En frisk kropp reglerar sitt pH värde via lungor och njurar, spelar ingen som helst roll vad vi äter. Kroppen tar över. Man kan alltså inte vara "sur" eller "basisk" om man är frisk för övrigt, och vad du äter har ingen som helst betydelse. Är du däremot sjuk; har KOL eller svår diabetes med kräkningar och diarre...DÅ kan pH värdet förändras radikalt. / Sjuksköterska på riktigt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, det var något nytt. Tänk vad våra hälsotidningar för fram det ena och det andra som försurar din kropp eller gör den mera basisk.

   Så jag vet inte riktigt vad jag skall tro där ...

   Radera
  2. Det beror på var i kroppen du mäter pH. Sjuksköterskan pratar sannolikt om pH i blodet. Frekvensmaskinen mäter i vävnaderna. Inte samma sak och du kan påverka vävnader med kost. Ph i blodet bryr sig inte om vad du äter, kroppen vill hålla pH tämligen konstant där. Blir det fel pH i blodet kan det bli akut livshotande. Fel pH i vävnader orsakar helt andra problem.

   Radera
  3. Tack! Det låter mycket mer som det jag har fått för mig : ) Då fortsätter jag med att börja morgonen med basande citronvatten, ha ha.

   Radera
 11. Eléonore Thiercelin20 februari 2016 18:08

  Tyckte bara att det är synd att du skulle sluta med supermat havregrynet.
  Det sker en fantastisk synergi under matsmältningsprocessen, den västerländska syn på att dissekera allt i små komponenter är jag vääääldigt skeptisk till.
  Men..tack så mycket för ett rolig och informativ
  inlägg!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Havregrynen hänger nog kvar. Och det du skriver om att dissekera allt i små komponenter håller jag med om. Det måste vara en helhet. Har lämnat bioresonansen helt enkelt för att kroppsscanning passas mig bättre : )

   Radera
 12. Jag har använt mig av bioresonans flera gånger, fått bort rickettsia, samt borelia som man får av älg flugor och fästingar. Och så har jag flyttat sängen, för maskinen visade att jag var berörd av vattenådror. Och jag mår mycket bättre ! Tack för all hjälp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att höra att du fått hjälp! Tusen tack för att du delade med dig!

   Radera
 13. Fanns det ingen tanke att dubbelkolla t.ex. parasiten med andra (vetenskapligt belagda) metoder, för att se om den faktiskt fanns?
  Att erbjuda bot direkt känns klassiskt humbugigt, låt vara att många av "terapeuterna" säkert tror att de har rätt och är ute i ett gott ärende.
  Att bedöma en metod på basis av hur ett besök känts ger väl inte så mycket, speciellt som risken för placeboeffekter är hög.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag älskar faktiskt placeboeffekten. Jag menar, hur bra är inte det om man blir bra bara genom att tro att man skall bli bra. Och nu var det ju inte någon vetenskaplig studie som jag skulle göra och inte tog jag direkt stress över parasiten heller så nej, jag började inte kontakta vetenskapen.

   Radera
 14. OTROLIGT EFFEKTIV MASKIN, jag är i chock över förbättringen efter bara en gång. Jag har provat allt... Och nu ville en vän hjälpa mig gratis. Helt otroligt, tror jag kommer bli frisk inom detta år efter 9 års svår sjukdom (innan dess väldigt vacklande men ändå kunnat jobba).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att du hittade det som funkar för dig. Hoppas förbättringen håller i sig.

   Radera
 15. Vilka som jobbar med bioresonans kan ni rekommendera?
  Jag kämpar med allergier, lagring av gifter i kroppen, fellagring av kalcium (inte i skelettet, men i mjuka vävnaderna) och en rad "idrottsskador" som är länkade till förstelning och försyrning. Samt överdos av stress ;-)
  Mao: en hel del att jobba på
  Tacksam för tips...!
  Med vänlig hälsning
  M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kicki på Hälsocellen i Sollentuna är professionell och metodisk.

   Radera
 16. Jag testade bioresonans igår, wow! Har haft magen som en ballong (svälld så stor som när jag var höggravid, inget har gått att äta, vatten har skvalpat runt i magen och gjort mej illamående..) mått skit varje dag, varit obotligt trött, konditionen som förut varit hyfsad har varit obefintlig. Resonansen visade på zinkbrist, jodbrist, veteallergi samt en bakterie i kroppen. Hon som utförde bioresonansen sa att magen kan bli gasig ikväll och du kan rapa lite. No shit, hann hämta hem sonen och åt en smörgås. Fick tok-ont i magen, fick rusa till toan, gaserna kom nog ut i fast form (om man säger så) kräktes också två ggr, inte smörgåsen som jag nyss hade ätit men något annat starkt slem.. Mådde Som en prinsessa efter det..:) så, senaste månaderna har 200 tabletter nexium gått åt. Värkmedicin. Samarin. Kiwifrukter, detox-te.. Inget har hjälpt varken mot magsmärtorna eller hur hela magen betett sig.. Men detta hjälpte :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, vad roligt att höra att du känner du fick hjälp. Hoppas att förbättringen håller i sig. Fantastiskt när man hittar "sin grej". Kram!

   Radera
 17. TACK TO GREAT DR Sunny för att lösa mina problem är hans e-post (drsunnydsolution1@gmail.com
  jag heter Miss Fatima, jag var gift med min man i 5 år vi bodde lyckligt tillsammans i år och inte förrän han reste till Australien för en affärsresa där han träffade den här tjejen och sedan dess hatar han mig och barnen och älskar hennes enda. så när min man kom tillbaka från resan sa han att han inte vill se mig och mina barn igen så han körde oss ur huset och han skulle nu till Australien för att se den andra kvinnan. så jag och mina barn var nu så frustrerade och jag bodde bara hos min mamma och jag var inte behandlande bra eftersom min mamma blev gift med en annan man efter min fars död så mannen som hon blev gift med behandlade inte henne bra, jag och mina barn var så förvirrade och jag letade efter ett sätt att få min make hemma eftersom jag älskar och vårdar honom så mycket, så en dag när jag surfar på min dator såg jag ett vittnesbörd om detta stavningsklippare DR Sunny, vittnesmål delas på internet av en dam och det imponerar på mig så mycket jag tycker också om att prova. Först var jag rädd men när jag tänker på vad jag och mina barn passerar så kontaktade jag honom och han berättade för mig att stanna lugn i bara 24 timmar som min man ska komma tillbaka till mig och till min bästa förvåning fick jag ett samtal från min man på den andra dagen frågar efter barnen och jag ringde DR Sunny och han sa att dina problem har löst mitt barn. så här var hur jag får min familj tillbaka efter en lång stress att bromsa upp av en ond kvinna så med all denna hjälp från DR Sunny, jag vill att alla på detta forum ska gå med mig för att säga ett stort tack till DR Sunny och jag kommer också råd för någon i sådana eller liknande problem eller någon form av problem bör också kontakta honom, hans email är) (drsunnydsolution1@gmail.com) han är lösningen på alla dina problem och problem i livet. än en gång är hans e-postadress (drsunnydsolution1@gmail.com)

  Han är specialiserad i den följande spellen.

  (1) Om du vill ha din ex tillbaka.

  (2) om du alltid har dåliga drömmar

  (3) Om du vill bli befordrad på ditt kontor.

  (4) Om du vill att kvinnor / män ska springa efter dig.

  (5) Om du vill ha ett barn.

  (6) Om du vill vara rik.

  (7) Om du vill knyta din man / fru för att vara din för evigt.

  (8) Om du behöver ekonomiskt stöd.

  (9) Hur du har blivit scammed och du vill återställa du förlorade pengar.

  (10) om du vill stoppa din skilsmässa.

  (11) om du vill skilja din man

  (12) om du vill ha dina önskemål.

  (13) Graviditet stava för att bli gravid baby

  (14) Garantera att du vinner de oroliga domstolsförhållandena och skilsmässa oavsett hur vilket stadium

  (15) Avbryt ditt äktenskap eller förhållande från att bryta isär.

  (16) om du har någon sjukdom (H I V), (CANCER) eller någon sjukdom.

  (17) om du behöver böner för avlossning för ditt barn eller dig själv.

  återigen se till att du kontaktar honom om du har några problem han hjälper dig. hans email adress är (drsunnydsolution1@gmail.com) kontakta honom omedelbart .... ring eller whatsapp honom nummer på +2348077620669

  SvaraRadera
 18. Hola, soy LISA Williams. Después de haber estado en relación con Anderson durante años, rompió conmigo, hice todo lo posible por recuperarlo, pero todo fue en vano, lo quería de regreso por el amor que tengo por él. , Lo oré con todo, hice promesas pero él se negó. Le expliqué mi problema a mi amiga y ella sugirió que preferiría contactar un hechizo que podría ayudarme a deletrear para recuperarlo, pero soy del tipo que nunca pensó que escribí, no tuve más remedio que intentarlo, envié el canal de ortografía y me dijo que no había ningún problema de que todo estaría bien antes de los tres días que mi ex volverá a mí antes de tres días, lanzó la ortografía y, sorprendentemente, el segundo día fue alrededor de las 4 pm. Mi ex me llamó, estaba tan sorprendido, respondí la conversación y todo lo que dijo fue que lo sentía tanto por todo lo que quería que le devolviera, que me ama tanto. Estaba tan feliz y fui a él, que fue la forma en que comenzamos a vivir juntos felices otra vez. Desde entonces, le prometí a alguien que conozco que tiene un problema de relación, que sería útil para esa persona al recomendarlo como el único corrector ortográfico real y poderoso que me ayudó con mi propio problema. correo electrónico: {agadagaspiritualhome@gmail.comcom} puede enviarle un correo electrónico si necesita ayuda en su relación o en cualquier otro caso. Estaba tan feliz y fui a él, que fue la forma en que comenzamos a vivir juntos felices otra vez. Desde entonces, le prometí a alguien que conozco que tiene un problema de relación, que sería útil para esa persona al recomendarlo como el único corrector ortográfico real y poderoso que me ayudó con mi propio problema. emai{agadagaspiritualhome@gmail.com.com} puede enviarle un correo electrónico si necesita ayuda en su relación o en cualquier otro caso. Estaba tan feliz y fui a él, que fue la forma en que comenzamos a vivir juntos felices otra vez. Desde entonces, le prometí a alguien que conozco que tiene un problema de relación, que sería útil para esa persona al recomendarlo como el único corrector ortográfico real y poderoso que me ayudó con mi propio problema. correo electrónico: {agadagaspiritualhome@gmail.com .com} puede enviarle un correo electrónico si necesita ayuda en su relación o en cualquier otro caso.
  1) Juego de amor
  2) Hechizos perdidos de amor
  3) Hechizos de divorcio
  4) Hechizos de matrimonio
  5) Hechizo de hechizo
  6) Hechizos de ruptura
  7) Demuestre un amante pasado
  8.) Desea ser promovido en su oficina / hechizo de lotería
  9) Quiere satisfacer a su amante
  Póngase en contacto con este gran hombre si tiene algún problema para una solución existente
  a través de {agadagaspiritualhome@gmail.com .com}

  SvaraRadera
 19. RETOUR D'AFFECTION / Tel/whatsapp : +229 60 69 74 96

  Le marabout MOUFOU est le grand spécialiste du retour de l'être aimé ,
  même dans les cas les plus désespérés en toute discrétion , sans aucun
  danger;
  si votre partenaire vous a quitté; Il ou elle va revenir sans tarder
  si vous vous sentez pas aimer par votre partenaire; il ou elle va vous
  aimer comme le début de votre relation dans un bref délais .
  si vous vous sentez tromper ou trahi par votre partenaire; Il ou elle
  va arrêter dans un bref délais . Contactez sans tardez le marabout
  voyant medium MOUFOU , car il a trouvé la solution dans

  de centaines de couples grace a son don héréditaire ( gris gris vaudou
  Kpatarya ).
  L'intervention de ce marabout est très sûre et garantie à 100% .
  N'hésitez pas à contacter ce marabout voyant medium africain.

  Contact Maître MOUFOU :
  SiteWeb : https://www.marabout-sorcier-vaudou.com/
  E-Mail : maitre.sorcier.moufou@gmail.com
  Tél Bénin :+229 60 69 74 96 (Joignable aussi sur Whatsapp)

  SvaraRadera