onsdag 12 augusti 2015

Broccolimysteriet löst och jag är "dom i hovo"


Ni minns för ett tag sedan när jag suckade uppgivet över mina klena broccoli som dessutom bara blommade. Varför de bara blommar, det skyller jag på vädret, men varför de är klena ja det får jag nog bara skylla på mig själv.

Se själv! Det är klumprot! Ve och fasa. Först fattade jag ingenting. Jag som varit så noga med att inte odla mina kålväxter på samma ställen flera år i rad. Jag som ALDRIG odlat kål på det stället tidigare.

Och så drog jag mig till minnes drivbänken som jag drog upp mina plantor i i våras. Drivbänken där det ifjol växte ... broccoli. Hur dum får man vara? Hur kom jag inte att tänka på det i våras? Att även naturligtvis små söta plantor kan få klumprot. Jag menar ... jag visste ju det! Innerst inne. Dessutom har jag ju gladeligen planterat ut de olika grödorna på olika ställen i trädgårdslandet så det blir ett schå att hålla reda på var jag INTE får odla kålväxter de kommande åren.

Nu har det gått så långt att jag har slitit upp mina broccoliplantor (ja och mina kålrabbi och mina kålrötter) och planterat blommor där istället. Jag kanske skall bli en blomtant istället för grönsakstant. Och så börjar jag fantisera om att börja spekulera i aktier istället.

Piss och skit och gröna ärter som min farmor brukade säga.

1 kommentar:

  1. Tack för den bilden. Har funderat hur klumprot ser ut. Nu fick jag veta.
    För övrigt var er honungen suveränt god!

    SvaraRadera