fredag 6 november 2015

En väska full av lycka

Något som gör mig riktigt lycklig är när jag kommer hem från biblioteket, med en väska full av böcker som jag längtar efter att få läsa. Idag är det fredag vilket betyder att jag har en hel läshelg framför mig. Ja, lite farsdag måste jag väl orka fira.

Anledningen till varför jag besökte biblioteket just idag var att jag fått ett meddelande om att boken jag beställt hade anlänt. När jag kom dit meddelade bibbatanten lite förläget att de nuförtiden börjat debitera 1€ för beställningar. Vad bra! Tänk att jag kan sitta hemma bläddra genom t.ex. Adlibris, kolla in vilka böcker jag vill läsa, lämna en reservering på bibliotekets hemsida, vänta tills jag får ett sms i telefon och då hoppa iväg och hämta boken. Dessutom får jag ha den i fyra veckor! Det betalar jag gärna 1 € för. Lycka för 1 € är väl ingenting!

Boken jag denna gång beställde heter Onnellisuusprojekti (Projekt lycka på svenska). På framsidan står det "Varför jag använde ett år av mitt liv till att städa skåp, sjunga på morgonen, bråka ordentligt, läsa Aristoteles och överlag leva ett roligare liv".  Jag sjunger sällan, mina skåp är stökiga och jag och Jenk bråkar nästan aldrig så jag förväntar mig många lärdomar av denna bok. Återkommer!

Trevlig helg!

Ps. Jag har inte heller läst Aristoteles ...

6 kommentarer:

 1. Jeg deler din glæde og taknemmelighed overfor bibliotekerne :) Føler mig rig, når jeg vender hjem med en pose fuld af oplevelser, der bare venter på at blive læst :)

  SvaraRadera
 2. Hur kommer det sig att du läste den på finska? Bara nyfiken :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. 1) Den fanns bara på finska på mitt bibliotek
   2) Jag borde verkligen lära mig bättre finska : )

   Radera
 3. Hittade din blogg alldeles nyss och jag tycker mycket om första inlägget jag läder här... ;)
  Jag har redan tjuvkikad lite och resten ser lika bra ut... Du har en följare till! En holländare i Sverige som försöker vara mer oberoende själv. Tack för tips och inspiration!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att ha dig här Ron. Välkommen!

   Radera