onsdag 9 december 2015

Förnya kuddarna

Det sägs ju att man alltid kan piffa upp sitt hem med hjälp av nya soffkuddar.

Det är vissa saker jag brukar köpa på loppis. En grej är små vävda dukar i olika färger och mönster. Och igår plockade jag fram min samling och gjorde något jag nästan aldrig gör -syr. Jag sydde blixtsnabbt ihop nya soffkuddar. 

Se vilka fina mönster. Precis som vilken svindyr hemslöjdsprodukt som helst. Dukarna har jag köpt för några euro styck.   Storleken på dukarna är ofta i precis lagom storlek för en "standard innerkudde", om inte brukar jag aldrig klippa i dukarna utan bara sy in dem. På så vis förstör jag ingenting ifall någon annan själ efter mig vill använda tyget på något annat sätt.

Överlag finns det enormt med billiga textilier på loppisar. T.ex. retrojulduken på bilden ovan köpte jag för några euro. Ibland hör jag någon som säger att det är småäckligt att köpa begagnade textilier. Tänk på det nästa gång du sover i en hotellsäng.


23 kommentarer:

 1. Bra idé! Jag älskar loppistyger och gör många fynd där! Visst är det fascinerande med personer som tycker att allt begagnat är äckligt. Jag har hört människor oja sig över begagnat porslin. Hur gör de då på restaurang, kan man fråga sig?! ;-) Du har en så fin blogg som jag ofta återkommer till, men jag är usel på att kommentera. Förutom den här gången då! ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för kommentaren (och berömmet) : )

   Radera
 2. Jag handlar allt på loppis! Eller ja, nästan. Faktiskt har jag hittat t o m bh, strumpor och trosor som då alltså varit helt nya i sin ordinarie förpackning.
  Fina kuddar! Snyggt hela rummet :)
  Hälsn fr sö Dalsland

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja där känns det nog nästan som obruten förpackning är ett måste, men å andra sidan delade vi ut en hel del begagnade bh:n till flyktingkvinnor och tyckte att det dög till dem ...

   Radera
 3. Hej
  Jättefina kuddöverdrag och de är kanske dyra hemslöjdsprodukter egentligen. Alltså handvävda i bra material men som någon tröttnat på eller arvingar inte uppskattat och därför skänkt till loppis. Så härligt att någon annan uppskattar dem.
  Sova på hotell är nog väldigt svårt för en del människor - kanske de har med sig egna lakan.
  Tack också för alla dina trevliga blogginlägg!
  Hälsningar Fröken Slöjd

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, handvävda är en del av dem och det är ju verkligen värdefullt på många sätt.

   Jag måste erkänna att på hotell tar jag alltid en handduk ur badrummet och lägger på kudden. Tycker dynvaret (om än ett rent sådant) är så väldigt tunt och vill inte tänka på hur många som dreglat in i kudden : )

   Radera
 4. Vilket bra tips! :) Tack för det!
  /Anna

  SvaraRadera
 5. Ursnyggt! Gamla tyger från 60-70-talet brukar vara i mycket stadigare och bättre kvalité dessutom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sant! En del kan vara värda en hel del så det gäller att inte klippa i dem alltför mycket

   Radera
 6. Finurligt & så enkelt!
  /Eva Linnea
  PS Håller med dig i inlägget om kommentarer. Man blir ju så barnsligt glad när nå´n skriver en kommentar och visar att de har läst ens inlägg. DS

  SvaraRadera
 7. det blev ju mycket fint med dräll-kuddar i olika färger!!!

  SvaraRadera
 8. Härliga tyger du har använt:)

  SvaraRadera
 9. Vilka fina kuddar! Verkligen en bra idé, då vet jag vad jag ska hålla koll efter på nästa loppisrunda. Tack för tipset!

  //Petra

  SvaraRadera
 10. Begagnade textilier går ju att tvätta!
  Skönt att höra att någon annan tänker likadant; jag skulle aldrig våga klippa i gamla hemvävda dukar..AM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det känns nästan som att dra en förbannelse över sig

   Radera
 11. Försöker lära mej att handla på loppis men har ännu inte blivit riktigt "biten". För det mesta går jag hem utan, kanske mest därför att jag tycker jag inte behöver nåt. Men jag beundrar ert sätt att leva, är t.o.m. lite avis..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har också blivit en loppis-sorg för mig. Att jag inte längre behöver något ha ha. De flesta gångerna går även jag hem tomhänt, trots att jag ser många fina saker.

   Radera
 12. Wow vilka snygga kuddar ni fick!

  SvaraRadera