torsdag 11 februari 2016

Boktipset! Alla hönsen hemma och färska ägg i köket

Igår uppmanade ju jag och Frank er att skaffa höns och därför tänkte jag idag tipsa om en nyutkommen bok gällande höns och ägg, nämligen Alla hönsen hemma och färska ägg i köket av Anna Billing. 

Det är lite lustigt med boken för när jag läser boken tror jag faktiskt att jag känner Anna. Det gör jag inte. Men så familjär och skön är boken. Och jag älskar böcker där jag lär mig massor samtidigt som jag tar del av en mysig berättelse.

Funderar du på att skaffa höns är detta inte faktaboken nummer ett, men vill du känna glädjen i att skaffa höns är den ett måste. Som hönsägare är det även en trevlig bok som ger dig annan information än vad du kanske är van vid att få. Kan man frysa in ägg? Kan man salta in ägg? Hur gör man för att centrera sina äggulor? Ha ha, det senaste har jag aldrig ens tänkt på att man kan tänka på.

Halva boken är fylld med äggrecept och man blir verkligen sugen på att äta ägg tills man får skägg. Vackra bilder och matt papper. Vad mer kan man begära av en bok?

11 kommentarer:

 1. Vi borde nästan ta reda på hur man centrerar äggulorna. Våra är alltid på kant ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då verkar det Sandra som det här är boken för dig!

   Radera
 2. Fick den här boken av min svärmor i present och älskar också den. Gillar att plocka fram och bara bläddra i den lite då och då! :)

  SvaraRadera
 3. Men ooo!
  Jag har bara sett boken som hastigast men inte ägnat den mer än en blick... Nu känns det som ett misstag!
  Jag har visserligen redan både höns och ankor men jag älskar att läsa om människor!
  Salta in ägg lät också spännande :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ju också hönor sedan länge och kan väldigt mycket (tycker jag själv), men alltid lär man sig något nytt

   Radera
 4. Vilket bra tips! Jag har själv lust att skaffa höns när boendeformen tillåter. F.ö. väldigt bra med självhushållning generellt. Detta blir en blogg att följa :)

  SvaraRadera
 5. Just när författare som skriver fackböcker kan blanda in personliga historier och erfarenheter, så blir det nästan alltid bra, oavsett vilket ämne de skriver om och man kan läsa det även om man i grunden inte ens är intresserad av ämnet! Jana Fröberg & Vanda Lönngren kom nyligen ut med boken "Gröt – en fantastisk historia", och de vågar just blanda in personliga erfarenheter, de testar t ex hur det rent fysiskt känns att äta gröt som ett spädbarn d v s fastspänd i en stol och matad med gröt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha, det där med gröt fastspänd i barnstol lät väldigt kul och väldigt, väldigt konstigt.

   Men vet du Kurt, det här var precis den kommentaren jag behövde höra den morgonen jag läste den. Du var liksom gudasänd. Mer om det en annan gång. Tack!

   Radera
 6. Hej! Lite sent, men tack så mycket för tipsning. Väldigt roligt när läsare som du på kornet fångar ambitionen jag hade med boken då jag skrev den. Du gjorde nyss min dag! Hälsningar Anna Billing

  SvaraRadera