tisdag 2 februari 2016

Tack Hasse Andersson

Vi har funderat på att byta paketbil, men är det något som ger ångest så är det att köpa bil. Än hur man gör känns det som man gör en dålig affär. För några dagar sedan slog vi till och det känns jättebra! Och anledningen till den här känslan är lite speciell.

För en vecka sedan kom yngsta dottern hem från skolan sjungandes på en låt som hon hört för allra första gången (för oss var det återigen väldigt många år sedan vi hörde den sist). Det var Hasse Anderssons låt "Får man ta hunden med sig in i himlen" som lämnade hennes läppar och hon har sjungit den så ofta den senaste veckan att hennes äldre syskon nästan flyttat hemifrån på kuppen.

I våra bilköpartager hade vi kommit så långt att vi skulle provköra en bil vi av en slump hade sett hos en bilaffär. Bilen hade nyligen kommit in och hade inte ens officiellt hunnit sättas ut till försäljning. När vår provåkningstur nästan var slut sade Jenk att vi naturligtvis måste testa ljudet i högtalarna. Så vi lyssnade på lite radio. -Se det finns CD också skrattade jag lite rått (det är ju inte direkt något man använder nuförtiden och verkligen inte för oss ett försäljningsargument) och så tryckte jag på knappen.

Nu visade det sig att den tidigare ägaren hade glömt kvar en CD skiva i spelaren. Och vad tror ni första låten var som ljöd i högtalarna? Får man ta hunden med sig in i himlen. Av alla sånger ...

-Jag tror vi måste köpa den här bilen, sade jag. Och så gjorde vi det. Trots att den var dyrare än vi hade tänkt oss. För har man fått ett budskap så har man. Tack Hasse, eller vem det nu var ...

14 kommentarer:

 1. Ha ha! Fick lov att läsa högt för maken. Ett roligt inlägg. Vi är också i bilbytartagen och instämmer. Få se om vi får något tecken. /Gunilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bäst att hålla öron och ögon öppna! : )

   Radera
 2. Fniss, jaa, hasse ska man lyssna på :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite roligt är att låten heter Änglahund och vår dotter heter Engla

   Radera
 3. Bra att ni tog tecknet på allvar! Ni kommer bli supernöjda med bilen :-)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag oroar mig inte det minsta : ) Kram!

   Radera
 4. Svar
  1. Bestämde ju att 2016 var året när alla skulle våga mer så jag var ju tvungen att föregå med gott exempel : )

   Radera
 5. Härligt! Det gäller att lyssna på tecknen!

  SvaraRadera
 6. Nog ett tecken allt! Aldrig hört den sången så får youtuba den nu

  SvaraRadera
 7. Misstänksam som jag är, så anar jag att det kan ha varit ett försäljningsknep från bilsäljaren att sätta dit en lämplig CD!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Föreläser i marknadsföring och kan med säkerhet säga att jag aldrig skulle anställa en bilförsäljare som skulle välja Hasse Andersson som försäljningsknep.

   Eller i och för sig, om försäljaren är synsk så skulle det ju kunna ge intressanta konkurrensfördelar.

   Radera