fredag 29 april 2016

Åkes tomatklubb

Efter att Åke (äntligen) hade lämnat scenen var jag tvungen att gå fram och prata lite med honom. Han kallas ju nämligen även för Tomatkungen.

För fyra år sedan var jag och höll en föreläsning i Nykarleby. Året innan hade de haft Åke som föreläsare och efter sig hade han lämnat några påsar tomatfrön som jag fick. Det var så jag kom över tomatsorten Yantarnyi som är en av mina favoriter. Förra hösten när danska bonderöven Frank var här bad han om att få en Yantarnyi-tomat och nu inbillar jag mig att även han odlar den.

Så jag var helt enkelt tvungen att gå fram och tacka för fröna. Och då passade han på att göra reklam för sin tomatklubb. Klubben är öppen för alla så är du intresserad kan du kolla in den här.  Så här fint står det på första sidan:

Tomatklubben har funnits sedan 1998. Bli medlem du också i Åkes fantastiska tomatklubb.Där får du information om odling, skötsel, hälsoeffekter, historia och dessutom har du chansen att köpa frön till över 500 olika sorter tomater.
Tydligen ett måste för alla tomatfrälsta personer.3 kommentarer:

 1. Den klubben har jag redan hört talas om via min man Tomas (som för övrigt har Åke som sin trädgårdsidol). Tomas har dessutom varit med i någon av hans klubbar, om det var lök eller tomat låter jag vara osagt ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror Åke har många idoler. Kvinnor som män.

   Radera
  2. Jag tror Åke har många idoler. Kvinnor som män.

   Radera