onsdag 6 april 2016

En dag med Aja

Förra veckan åkte jag ut till min vän Aja på Lundagård. Tanken var att vi skulle prata jobb (lite) och umgås (mycket). Det höll vi i och för sig rätt bra, men vad jag inte hade förväntat mig var att komma hem med detta fotografi.

Men plötsligt när jag berättade om att manuset till min kommande bok Publicera mera! började vara klart och att jag skulle behöva tänka på att få till en pärmbild hoppade Aja till. -Vi kan ju fotografera en pärmbild bums, utbrister Aja. Och så gjorde vi det.

Ajas hus är som ett enormt rekvisitaförråd. Tänk att hon på nolltid trollade fram en svart hatt, en rävboa, en uppstoppad ? med avbiten nos, skrivfjädrar och till och med en gammal skolplansch föreställande ett tryckeri. En mer spontan och kreativ vän än Aja får man leta efter.

En liten, liten meningsskiljaktighet hade vi dock - de röda brillorna utan glas.   -Jättekul! utbrast Aja. -Hmmm, mumlade jag. Brillorna var så vinda och sneda så det var omöjligt att få dem att hållas bakom båda öronen. -Men det ger ju bara ett intressant intryck, påstod Aja. -Undrar det jag, undrade jag. Så nu sitter jag och funderar på om jag skall våga använda bilden som pärmbild eller om jag kör på en minimalistisk svartvit pärm med elegant font. Mitt i prick eller too much liksom ...

Publicera mera! Ja, det är en bok om konsten att ge ut böcker på eget förlag och hjälper dig med allt du behöver veta om du vill satsa på egenutgivning. Den beskriver allt från vad du behöver veta när du kontaktar ett tryckeri, hur du skriver stipendieansökningar, hur du räknar ut bokens pris, hur du gör upp en budget, hur du räknar ut break-even i ditt bokprojekt, hur du marknadsför och säljer boken till hur du beställer ett ISBN-nummer eller fixar till en EAN-kod.

Den är samtidigt ett projekt där jag själv tar steget längre i min egen bokutgivningsprocessen och testar saker som jag aldrig gjort tidigare (t.ex. sitter och ler hysteriskt med sneda, röda brillor utan glas). Därför får det ta sin tid, men jag räknar med att den skall vara ute till försäljning innan sommaren. Och ja, jag kommer att ge ut den på eget förlag. Det skulle ju kännas lite konstigt annars, med tanke på bokens innehåll.

5 kommentarer:

 1. Den boken kommer jag att köpa :-)

  SvaraRadera
 2. En fantastisk bild! Glasögonen kanske du/ni skulle ha skippat, men de syns ju nästan inte, so what!
  /Eva Linnea
  https://lavendelochsalvia.wordpress.com/

  SvaraRadera
 3. Jag tycker faktiskt mer om skrivmaskinen, pappret och böckerna... ;)
  Jag ska köpa förra boken först, så vänta lite med den här.

  SvaraRadera
 4. Den boken hade jag behövt för ett år sedan....men nu är mitt bokprojekt klart... Jättefin bild!
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 5. Välkommen till Sky Level Finance (En personlig service för alla dina ekonomiska behov). Vi (Sky Level Finance) erbjuder lån till en mycket låg ränta på 2%. Vi erbjuder personliga lån, skuldkonsolideringslån, riskkapital, kommersiella lån, utbildningslån, hypotekslån och lån av någon anledning och brådskande behov. med en maximal varaktighet på 30 år.

  Har du blivit avvisad av din bank? Har du dålig kredit? Har du obetalda räkningar? Är du i skuld? Behöver du skapa ett företag? Oroa dig inte längre eftersom vi är här för att erbjuda dig ett lån med låg ränta.

  Prata med vår lånrådgivare genom att kontakta oss idag ... email: skylevel.finance@gmail.com
  hemsida: www.skylevelltd.com

  SvaraRadera