måndag 27 juni 2016

Doftar du?

Brukar du dofta på blommorna i din trädgård? Hur rosor, liljekonvalj och syren doftar känner nog de flesta av oss till, men hur är de med de andra blommorna? Brukar du dofta på dem?

Gör det! Du får dig ofta en överraskning. Visste du till exempel att bergsklinten doftar precis som en persika? Det är faktiskt riktigt, riktigt sant

4 kommentarer:

 1. Jag har en favorit som blommar på våren och den doftar ljuvligt. Den är lågväxande och när den blommar nästan ligger jag i blomlandet för att kunna dofta på den :) En annan är en gul daglilja som blommar nu och den doftar precis som liljenkonvalj! Av den blev jag inpirerad att dofta på andra blommor som jag inte doftat på tidigare, så nu går jag runt med näsan i blomlanden :)

  SvaraRadera
 2. Jag doftar oxå ofta på blommorna. Den blåa bergsklinten har jag inte doftat på. Den gula liljan dofta himmelskt nu. Rosorna i trädgården doftar helt underbart nu som bäst. Sedan är ju de flesta örterna doftljuvliga!!!!

  SvaraRadera
 3. Lindblom doftar ljuvligt när de sätter igång i mitten av sommaren. Faktum är att de luktar lite som gula gummihandskar, fast på ett positivt sätt som när handskarna sitter på en gammal dam man är fäst vid!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lindblom är också min favoritdoft och din beskrivning var den mest underbara jag har hört! Love it!

   Radera