fredag 28 oktober 2016

Vinterbona glasverandan

Vi har en glasveranda som är oss väldigt kär. Där har vi ätit många middagar i vårsolens sken och låtsats att det nästan är sommar. Glasverandan har dock haft enkla, gamla fönster (från ett gammalt dagis i Bergö) och den har hittills fungerat som kallveranda. Men nu skall det bli ändring på det här!

I samband med att vi drog in värme i vårt hus och installerade gamla gjutjärnsbatterier började Jenk drömma om en varmbonad veranda. Förra vintern isolerade vi taket och nu är det dags att sätta in dubbla fönster. Fönstren har vi beställt från Sands Snickeri i Södra Vallgrund.

Och nu när Jenks dröm går i uppfyllelse är det dags för mig att börja drömma. Vad allt kan jag göra med en varm glasveranda som i vintermörket rymmer 10 personer? En veranda där stearinljusen lyser och en svag doft av rökelse slår mot en när man öppnar dörren. Först och främst skall mina pepp-grupper flytta dit vintertid. Men jag har även en annan dröm ...

Jag vill ordna diskussionskvällar. Kvällar med högt i tak och spännande ämnen. Kvällar där man lär känna nya människor, får ta del av andras tankar, äter något gott och njuter av stämningen. Kvällar där vi funderar på hur vi kan rädda världen, kvällar där vi funderar på vad som är godhet, kvällar där vi funderar på hur andlighet kan ta sig uttryck i vardagen, kvällar där vi funderar på vad som håller oss tillbaka ...

Det är vad jag drömmer om. Ett koncept med namnet "Glasverandan".


8 kommentarer:

 1. Åh, äsch, jag vill ju bo granne med dig så jag kunde få tal del av dessa diskussioner (lite enklare än att köra över 80km tur-retur :P). Nåmen, låter som en bra plan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att du inte tänkte på det när du bestämde var du skulle bo :-)

   Radera
 2. Låter ljuvligt. Nämen oj Maria nu fick ja en ide´, ska pm:a dig.

  SvaraRadera
 3. Vilket bra koncept!!! Hade med glädje varit med om jag inte bodde på Sveriges västkust... Kör hårt!

  SvaraRadera
 4. Oj vad peppad jag blev nu! Skall se vad jag får till stånd.

  SvaraRadera
 5. Oj, spännande! Jag väntar redan på mer information!!

  SvaraRadera