onsdag 2 november 2016

Boktipset: Av Jord -något till farsdag!

Åtminstone här i Finland är det farsdag om några veckor och jag tror att många sliter sitt hår och funderar på vad far och svärfar skall få för present. Nu kan jag tipsa om en bok som kanske faller dem i smaken.

Johanna Granlund har kommit ut med  boken "Av jord" med underrubriken "En bok om människorna bakom vår mat". När jag fick höra om boken tyckte jag det var ett roligt koncept. Boken är främst en intervjubok där författaren har intervjuat sju österbottniska bönder om deras vardag och livsstil. Hur är det att leva som bonde idag?  Kan man leva på det? Vilka arbetsmoment ingår om man är äggproducent, grönsaksodlare eller fårfarmare?

Boken är lättläst. Boken innehåller även många bilder, men här tycker jag tyvärr inte att bilderna riktigt kommer till sin rätt. Bilderna skulle ha behövts bildbehandlas för att få ett större djup. Nu kan de se lite platta och halvdöda ut ibland. Layouten funkar och pappret är matt (!).

Inte en bok för mig, men som jag bra kunde tänka mig att ge som present till personer intresserade av livet på landet och som annars tillhör gruppen "som har allt".2 kommentarer:

  1. Johanna Granlund25 november 2016 19:07

    Tack för recensionen! Jag håller med om det där med bilderna - så går det då man inte ger sig tid att göra provtryck...

    SvaraRadera
  2. När vi gjorde vår första bok fick vi rådet att göra ett provtryck (ja och så hade jag en fanatisk fotograf, hehe) och det har vi inte ångrat. Nu skulle vi inte våga köra utan.

    SvaraRadera