fredag 20 april 2012

Jakten på det perfekta schampoot

Nu har jag blandat i lite fler grejer i mitt schampoo, som tidigare bara bestod av ett ägg. Jag börjar med att i en burk slå i ca två msk äppelcidervinäger. Så häller jag i lite matsoda (Natriumbikarbonat, E 500). Hur mycket? Inte vet jag riktigt ... kanske 1 tsk. Sedan i med ägget och så rör jag om. Oj, vad jag är nöjd med mitt schampoo -Mamma, du har aldrig haft så lockigt hår som ikväll, utbrast dottern efter senaste hårtvätten. Håret känns jätterent och är faktiskt fluffigt och vackert. Ps. Kom ihåg att inte ha för varmt vatten när du tvättar håret. Då får du en skön omelett intrasslad i ditt hår.

9 kommentarer:

 1. Intressant, det där måste jag testa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gör det så kan vi nästa gång vi träffas skaka våra hårmaner i kapp

   Radera
 2. Räcker det till en tvätt eller flera? Det löddrar väl inte? Och börjar håret lukta ägg?

  SvaraRadera
 3. Jag brukar nog använda allt till en hårtvätt. Känns lite fräschare så än att börja spara det. Inte vet jag direkt om det löddrar, men jag tycker det känns helt skönt att använda. Och nej, jag har haft både Jenk och barnen att göra stora doftprovet och ingen av dem har klagat : )

  SvaraRadera
 4. Använder du hela ägget eller bara äggulan? Har du något balsam efteråt? Har du kommit på något att använda istället för duschcreme eller använder du "vanlig" köpt till kroppen? Älskade din bok, bra skriven, fina bilder och man blir verkligen inspirerad att mer ta vara på allt som finns i naturen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, dit med hela ägget bara! Och jag behöver faktiskt inte använda något balsam, trots att jag alltid har gjort det tidigare. Har tjockt självlockigt hår som brukar tova sig, men inte nu längre : ) Och jag använder inte längre duschcreme utan vanlig ekologisk bittvål, t.ex. från Prisma. Det är lite konstigt för jag har alltid blivit itutad att man inte skall tvätta huden med tvål. Har själv haft atopiskt exem sedan jag var liten. Men sedan jag bara började använda tvålen så har de nästan försvunnit. Smörjer aldrig in kroppen heller. Så ju mindre jag använder, ju bättre mår kroppen!

   Radera
 5. Låter spännande, är du fortfarande nöjd eller har du ändrat något?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har nu troget använt mitt äggschampo i tio månaders tid och varit mycket nöjd. Ibland när jag är på resa funkar det ju inte och faktiskt nu på senaste tid så tycker jag att håret har blivit lite torrt. I och för sig är det ju vinter. Därför tvättar jag för tillfället håret med schampoo på bit. Tänkte att det kunde vara bra med variation. Men till våren och sommaren börjar jag garanterat med äggschampoo igen.

   Radera
 6. Hej och tack för denna fantastiska blogg, som jag ganska nyss upptäckt i min jakt på naturliga alternativ till kosmetika och hygienprodukter. Testade nyss att göra det här schampot för första gången men något måste ha blivit knas... Vid tillsats av bikarbonatet började blandningen skumma likt en smarrig öl,och även doften påminde därom. Jag bestämde mig för att pröva i alla fall. Hur galet kan det bli, liksom? Men nu efteråt känns håret bara fett och trassligt... Lika fett som innan alltså, inte fetare. Så min fråga är nu helt enkelt vad jag gör för fel? Får ni andra också skumma (oj, ordvits!) reaktioner när ni tillsätter bikarbonatet? Hjälp tack :) Vill så gärna hitta ett fullvärdigt hälsosamt alternativ till köpeschampo! /Stina

  SvaraRadera