tisdag 29 maj 2012

Gårdsloppis i Älvbyarna 10.6

Förra året ordnade vi ekotanter Gårdsloppis i Älvbyarna där vi bor. Evenemanget hade underrubriken -upplev Älvbyarna på cykel. Eftersom vi ekotanter vill värna om det småskaliga och det ekologiska ville vi förena en naturskön cykeltur med möjligheten att hitta ett kul loppisfynd, träffa människor och kanske besöka gårdar som man  inte ens visste fanns. Så är det t.ex. med oss på Flemmingsbacken. Vi bor sista huset längs en lång gårdsväg och har ingen något ärende hit så vet man knappt om att vi finns. Från vår gård ser vi nästan inga andra hus ... och vi älskar det!

Men på gårdsloppis kan man komma och hälsa på oss och de andra husen som är med i loppisrundan. Varje ställe har även möjlighet att ordna andra grejer samtidigt om de känner för det. Hos oss säljs det t.ex. nygräddade ekologiska våfflor och så får man klia lammen bakom öronen och titta på de andra djuren. Och så kolla in våra loppisgrejer förstås!

Till Älvbyarna hör de små byarna Veikars, Anixor (där jag bor), Staversby, Miekka, Martois och Voitby. En karta över de hus som deltar i gårdsloppis hittar du på byarnas hemsida från och med 3.6
Men vill du komma och kolla in oss och de andra gårdarna i årets gårdsloppis är det alltså söndagen 10.6 kl. 10-16 som gäller. Låt ryktet gå! : )

2 kommentarer:

  1. Hade det inte varit så förjordat besvärligt att ta sig över Östersjön med cykel så hade jag kommit på studs! Låter mycket trevligt.
    /Sofia

    SvaraRadera
  2. Kollade upp ...det kostar bara 6 € att ta med cykeln på båten :)

    SvaraRadera