tisdag 29 maj 2012

Krukmakare

För några dagar sedan skrev bloggen "Vita lantidyller" om en krukmakare som man kan köpa via Runåkers frö. Det tyckte jag lät intressant. Kanske man borde skaffa sig en sådan? I och för sig är det väl inte säsong för den nu, men å andra sidan skulle jag ju ha den nästan gång det börjar bli dags. Eller är det en till onödig grej? Jag brukar ju plantera i avklippta mjölkburkar (och de som lämnar över fryser jag in saft i). Det funkar också jättebra.

Grannen Christine berättade att hon hade för sig att de någon gång i programmet Strömsö hade tillverkat en "dylik" krukmakare. Är det någon som vet något om detta får ni gärna tipsa mig! Å andra sidan är den inte så dyr så kanske det skulle vara vettigast att köpa. Köpa, köpa, köpa! : )

7 kommentarer:

 1. Jag använder krukmakaren och tycker att den är bra men jag upplever också att de sådder som jag har satt i krukor av papp torkar ut mycket snabbare. Jag har använt en del pappkrukor i år men använder annars också mycket mjölkkartonger och små plastkrukor som jag återanvänder år från år.

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Min mamma har en krukmakare och den fungerar alldeles utmärkt. Men vad som fungerar minst lika bra och är mycket billigare, är en glasflaska med en ordentlig botten upphöjning! Det använder alltid jag när jag gör tidningskrukor.
  Lycka till med vad du än väljer!
  //Monzan

  SvaraRadera
 3. http://svenska.yle.fi/matochfritid/verkstadartikel.php?id=2516

  Här gör dom en krukmakare på strömsö.
  christine

  SvaraRadera
 4. Åh tack Christine! Det skall jag kolla in. Att fixa med hjälp av glasflaskor låter ju nästan ännu mera intressant. Kan du Monzan förklara lite närmare hur man gör? Jag har lite svårt med att luska ut sådant där av mig själv : )

  SvaraRadera
 5. Har hittat en hel del bra Youtube-videon på hur man kan göra planteringskrukor, pot makers.
  Denna modell har jag för mig att man kan även göra själv med några plaströr:
  http://www.youtube.com/watch?v=jJaUPcZ8AFo
  Och sen kan man svarva en själv också:
  http://www.youtube.com/watch?v=KiTeem3TnO4

  -Erika-

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh vad bra att andra orkar söka reda på instruktioner när man själv är så lat! Tusen tack, nu ska här göras krukor

   Radera
 6. Nu har jag gjort ett inlägg om hur jag gör tidningskrukor utan en krukmakare! Titta gärna in hos mig!
  //Monzan

  SvaraRadera