Idag gjorde vi kalkonnuggets av eget kött och det blev så gott. Slår vilket restaurangbesök som helst. Man har ju hört en hel del skräckhistorier om vad som är i nuggets från affären, men ändå är det något som de flesta barn diggar skarpt. Därför känns det bra att fixa själv.
Här är receptet:
Kalkonfilé (eller kyckling) ca 500 g
2 ägg
2 dl ströbröd
2 msk rapsolja
flingsalt
Skär kycklingen i 1 cm breda skivor. Torka av köttet. Vispa upp ägget på en tallrik och lägg ströbrödet blandat med lite flingsalt på en annan. Vänd köttet först i ägg och sedan i ströbröd. Stek i en stekpanna ca 2 minuter på varje sida tills köttet är genomstekt och paneringen har fått en fin färg.
Vi åt våra nuggets tillsammans med klyftpotatis som vi stekt i ugnen, gräddfil blandat med vitlök och curry och chilisås.
Hej! Har du sett det här? En (stor) svensk bloggare har skrivit om din bok!
SvaraRaderahttp://jonnajinton.se/?p=5506
Jo, jag blev jätteglad! Följer själv hennes blogg så visst är det kul.
SvaraRadera