torsdag 31 maj 2012

Kalkonnuggets

Idag gjorde vi kalkonnuggets av eget kött och det blev så gott. Slår vilket restaurangbesök som helst. Man har ju hört en hel del skräckhistorier om vad som är i nuggets från affären, men ändå är det något som de flesta barn diggar skarpt. Därför känns det bra att fixa själv.

Här är receptet:

Kalkonfilé (eller kyckling) ca 500 g
2 ägg
2 dl ströbröd
2 msk rapsolja
flingsalt


Skär kycklingen i 1 cm breda skivor. Torka av köttet. Vispa upp ägget på en tallrik och lägg ströbrödet blandat med lite flingsalt på en annan. Vänd köttet först i ägg och sedan i ströbröd. Stek i en stekpanna ca 2 minuter på varje sida tills köttet är genomstekt och paneringen har fått en fin färg.

Vi åt våra nuggets tillsammans med klyftpotatis som vi stekt i ugnen, gräddfil blandat med vitlök och curry och chilisås.

2 kommentarer:

  1. Hej! Har du sett det här? En (stor) svensk bloggare har skrivit om din bok!

    http://jonnajinton.se/?p=5506

    SvaraRadera
  2. Jo, jag blev jätteglad! Följer själv hennes blogg så visst är det kul.

    SvaraRadera