tisdag 24 juli 2012

Äkta Lokala Varor

För tre år sedan beslöt jag och fem andra kvinnor från Älvbyarna oss för att starta ett torg för Äkta Lokala Varor; Älvtorget. Namnet tyckte vi passade bra, eftersom vi befinner oss bredvid den natursköna Kyro Älv. Vår tanke bakom torget var att det skall vara enkelt att få tag i närodlade, ekologiska produkter på samma gång som besökarna får uppleva glädjen i att handla småskaligt och träffa människor. I byarna där vi bor finns nämligen inte längre någon butik eller annan naturlig plats att spontanträffa människor på.  

Älvtorget togs väl emot och besöks av ca 150-200 personer varje år. Det som är roligt är att många personer utanför våra byar har hittat oss. Och eftersom besökarna kommer på nytt varje år, gillar de tydligen konceptet. I år är det tredje året som torget ordnas och årets datum är 4.8 och 8.9 kl. 10-13. Vill du veta mera om vad som säljs eller få annan information om torget hittar du det på Ekotanternas sida på FB eller på ekotanternas hemsida.

Min uppgift på torget är att sälja färskt, hembakt,ekologiskt bröd. Jag brukar köra på semlor, rågbröd och blomdinkelfoccacia. Därtill säljer vi honung, lite grönsaker och äppelmust. Det är jätteroligt på torget trots att det precis som för bagaren är tidig väckning på torgmorgonen. I fjol kom till och med en man och handlade av mig som hade med sig en riktig "köplista" på bröd han skulle köpa till sin mor. Och varje år har vi en kvinna från Japan som kommer och köper några honungsburkar som hon tar hem som gåva till sin familj i Japan. Så glad man blir när ens produkter uppskattas! I år har Jenk planerat att ta med några av våra kaniner och berätta om "köttkaniner" för intresserade. Ja, planeringen för årets älvtorg är i full gång.

Välkommen att besöka oss! Sprid gärna informationen vidare om du vet av personer som gärna bekantar sig med småskaligt, ekologiskt och lokalproducerat.

4 kommentarer:

 1. Vilket härligt initiativ med Äkta Lokala Varor och så passande namn!
  Lycka till med marknadsdagarna.

  KRAM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för lyckönskningarna och kramen!

   Radera
 2. Super idé! Hoppas, hoppas vi kan komma.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skulle vara kul att se er där i vimlet!

   Radera