fredag 27 juli 2012

Bodbygge

För många år sedan fick vi till bröllopspresent en liten summa pengar av min farmor och farfar. För de pengarna köpte vi en bod. Boden var den första byggnaden vi flyttade/byggde på vår tomt. Boden har egentligen inte haft någon funktion utan den har mest stått där som prydnad.

När vintern var som kallast ifjol och vi sprang mellan vedspis och kakelugn började Jenk fundera på hur det skulle vara med en värmepanna där vi kunde elda större mängder ved åt gången. Förnuftig som han är så tänkte han att hur glada pensionärer vi än må bli så kanske vi inte orkar bära ved på samma sätt som vi gör nu. Men en värmepanna? Usch vad ful! Hur skulle den passa in hos oss i vår gamla miljö? Och var skulle den placeras?

I boden så klart! Så Jenk plockade ner boden (det låter som ett tungt jobb och det är det väl också, men för honom gick det i ett huj), så kom betongbilen och pumpade ut ett betonggolv och så var det bara för Jenk att börja plocka upp boden igen.

Allt är planerat för ett pannrum, men än skall den inte få den funktionen. Pannan får installeras sen när vi har behov av den. Nu kommer boden först att användas som honungsrum. Vi kommer att satsa mer på bina nu när Jenk har mera tid. Det här innebär att vi på ett helt annat sätt kan bjuda ut vår honung till försäljning. Men för att göra det måste vi ha ett utrymme att hantera honungen i som uppfyller regler och förordningar. Så det är vad vi har på gång den här veckan. Paragrafryttare, vi är snart redo!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar