tisdag 10 juli 2012

Nya kalkoner

För några veckor sedan köpte vi sju stycken nya kalkoner. Kalkonkött kommer att bli en stor del av det kött som vi äter i vinter. Vi har nu testätit köttet och tycker att det är gott och kalkoner är också väldigt enkla djur att hushålla med, trots att vi var lite tveksamma i början. De har en stor utebur som de vandrar omkring i, men mest av allt tycker de om att ligga tillsammans och betrakta livet. Konstigt nog är de nästan enklare nu när vi har en större flock (tidigare i våras hade vi tre stycken, men de är slaktade nu). Dessutom tycker vi att det blir väldigt billigt kött. En sexveckors kalkon kostar 7,50 euro och så behövs det kalkonfoder och säd.  När kalkonen är slaktfärdig ( vid 14-16 veckor) får man mellan tre till sju kilo kött beroende på storlek och kön. Så ett vettigt inslag i vår självförsörjningsiver utgör kalkonerna just nu.

4 kommentarer:

 1. Vilken energi ni har där på gården! Jag har din bok och tycker mycket om den. Vi har en stor gård men eftersom vi hellre bor på villan på sommaren så kommer trädgården i andra hand. Men som du gjorde med salladen gör jag på villan också :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt! Trädgården tar ju en del tid, men jag älskar verkligen att påta i jorden. Och blommor och rabatter sätter jag inte så mycket tid på utan de får växa lite som de vill. Just nu ligger mitt intresse på det man kan äta : )

   Radera
 2. Kan du berätta varifrån ni köper era kalkoner?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst kan jag det. Solbergs kalkongård i Övermalax. Vi var jättenöjda med servicen.

   Radera