onsdag 17 oktober 2012

Min lilla hen


I och för sig har jag aldrig tagit debatten om att vi skulle uppfosta våra flickor till flickor och pojkar till pojkar speciellt hårt. Att vi istället för 'hon' och 'han' borde uppfostra små 'hen'. Men när jag såg resterna efter gårdagens lek var jag ju tvungen att fotografera. Det här är väl ändå beviset på att jag har lyckats som mor? Polly Pocket goes farming ...

4 kommentarer:

 1. Underbara bilder :-)
  Jag har för övrigt en ganska bestämd uppfattning det där med hen och barn. Jag tänker att problematiken kring hur flickor och pojkar behandlas lika eller olika ligger djupare än att lösningen ligger i att börja kalla dem hen, eller? Nej, jobba för allas lika värde och jämlikhet utan att avköna barnen tycker jag.
  Om vuxna inte varken känner sig som en han eller hon så kallar jag dem gärna hen om de vill det men barn...
  Själv är jag stolt över mitt kön och vill jättegärna lära mig att köra traktor :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag är också en mycket stolt kvinna. Och kan dessutom köra traktor, motorcykel och lastbil :-)
   Nej, jag lär mina barn att vara stolta över vad de är/har och använda det efter bästa förmåga ...

   Radera
 2. Hej igen, applåder och hurrarop :0) Det var ett skönt inlägg som jag verkligen gillar.
  Jag som hade mina tre äldsta barn små på -70talet minns så väl att både docka och bil gällde. Okey, att sedan barn nr 1 (tjej) valde dockor före bilar oroade inte mej och att barn nr 2 (pojke) lekte lika mkt med Barbies "Kenta" som med bilar var ju bara positivt. Barn nr 3 (flicka) var en riktig tjejtjej, rysch, pysch o rosa, sött och gulligt men jag lät henne hållas. Idag är hon inrednings-designer och nog mest "manlig" av mina barn utan min påverkan. Att jag skulle ha kallat dem för "hen" under deras uppfostran känns inte rätt alls. Jag tror att varje människa föds med olika egenskaper, sedan gör uppfostran och barndomsår massor det är ju bevisat, men ändå tror jag på att barn behöver känna sej både manliga och kvinnliga. Mor och far är ju förebilder, vi är ju inga "hen" eller....?

  Polly Pocket goes farming, de bilderna ska jag visa en pappa till en liten kille (3½ år) som tror att hans grabb blir "tjejig/bögig" för att han gillar att leka med Polly Pocket och ha lång halsband på sej flera dagar i veckan! Han är ju bara en typisk "hen"!

  SvaraRadera