lördag 1 december 2012

Förälskad i en bok

Jag älskar vackra böcker. Böcker att sitta och bläddra i och hämta inspiration. Böcker man vill äga. Det här är definitivt en sådan bok. Fabulös keramik av Frida Anthin Broberg. Ett smakprov ur boken hittar du här.

Med jämna mellanrum brukar jag sammaställa en lista över saker jag vill här i livet. Antingen det handlar om jobb eller icke-jobb. Jobbet är jag mer än nöjd med för tillfället så den senaste listan handlade om icke-jobb. På den fanns tre punkter som jag ville göra.
1) Bli en hejare på surdegsbröd (här är jag på god väg), 2) Dansa i Sydamerika och 3) Hålla på med keramik.

Nummer tre på min lista har funnits med länge, men jag har automatiskt kommit in på drejning när jag har tänkt på keramik och det vet jag att jag inte har tålamod att lära mig. Men så snubblade jag över denna fantastiska bok. Med massor med vackra, enkla saker att göra i keramik. Saker som är precis min stil. En bok med massor av genvägar och lite fusk. Precis så som jag tycker livet är som bäst : )

Men hur skulle jag komma vidare? Hur får jag tag i lera? Och framför allt var kan jag sedan bränna sin keramik? Jag ville ju inte gå på en kurs i keramik där man gör på ett visst sätt. Jag vill göra på mitt sätt, närhelst andan faller på ... men så går det som det konstigt nog går nu för tiden. Jag fick ett meddelande på FB -av en keramiker! Som ville träffa mig och prata jobb. Ha, ha här skall utbytas tjänster tänkte jag och åkte iväg. Och nu skall jag om lite mer än en månad åka till hennes ateljé och göra keramik. Och hon skall fixa lera och hon skall bränna. Jag är så glad! Med mig skall jag ta några goda, fina vänner. Känner du att ååååhh, det vill jag också göra. Så kontakta Sonja!

Så nu är jag bara rädd för att det inte är så enkelt som det ser ut i boken. Men Sonja bläddrade genom boken och sa det magiska orden -Det där är inte svårt alls! Åh, vad roligt det skall bli. Och vill ni bli inspirerade, köp boken!

7 kommentarer:

 1. Åh vad roligt! Roligt att du vill hålla på med keramik och har hittat ett sätt att faktiskt göra det och roligt att du skriver om just den här boken. Jag lockas också av keramik men... har så mycket andra intressen också och det är nog lika bra att jag inte provar på ALLT ;-)
  Jag har bara bläddrat i boken men Frida Brobergs blogg http://fabkeramik.blogspot.se/ besöker jag så fort där är ett nytt inlägg. Ännu en driftig, kreativ kvinna som lever sina drömmar (tror jag).
  Ha en fin helg!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lilla H! Hoppsan. Jag var visst inloggad på ett annat Google-konto. Iallafall är det jag som skrivit ovanstående kommentar :-)

   Radera
 2. Aj jestas vad det låter roligt. Int för att jag är för keramik men att få göra nånting som man gillar är jag jättemycket för.
  Jag förstor precis hur glad och förväntansfull/otålig du är.

  Och att dansa tango i Bunos Aires förstår jag oxå, definitivt.
  Och fina böcker kan jag inte få nog av. Väldigt många bra, fin-fina poäng. Riktiga feel-good poäng.
  Trevlig lillajul.

  SvaraRadera
 3. Tack för reklamen! :) Har också öppna Keramik i ateljen-kvällar lite nu som då om någon är intresserad. Nästa blir nu antagligen 25januari. Mera info finns på fb under Spunkt.

  SvaraRadera
 4. Hej! Vad roligt att du gillar min bok - och att du börjat med keramik - bästa bästa grejjen! Såna här inlägg värmer mitt hjärta, tänk att jag har inspirerat andra! Lycka till med leran! Kram Frida

  SvaraRadera
 5. Sitter här och sträckläser din blogg och vill tacka för boktipset. Boken finns i år på bokrean som börjar idag i Sverige så jag tänkte armbåga mig fram och försöka få tag på den!

  SvaraRadera