måndag 3 december 2012

Julblommor

Nu brukar jag väldigt sällan köpa julblommor, men tycker ändå att Bondjäntans inlägg om Julstjärnor är väldigt, väldigt intressant (speciellt i relation till en av kommentarerna). Läs!

4 kommentarer:

 1. Så mycket för den goda tanken då man ger bort en julstjärna i present. kemikalier som är cancerframkallade... varsågod, god jul! Varför inte använda sig av vad den lokala naturen erbjuder? Vi som dessutom bor i de bästa av jullandskapen..gran/tall/kottar/mossa...

  SvaraRadera
 2. Ja men visst var svaren intressanta?! Roligt när ett inlägg engagerar och man får lära sig meeeer!

  SvaraRadera
 3. Jag har faktist odlat julstjärnor då jag studerade till trädgårdsmästare :) Inga gifter användes i odlingen, men i någt skede fick blommorna ett växthormon (med vattnet) som minskade längdtillväxten så att de blev knubbiga och buskiga. Blomningen sattes igång genom att täcka alla plantor ett exakt antal timmar, de kräver en viss dag/natt längd för att börja blomma. MEN, julstjärnan är giftig i sig självt, så själva växten ska man behandla med respekt.

  SvaraRadera
 4. Jag blir så ledsen då jag läser dessa inlägg som förstör all glädje med allting. Suck. Och nej, jag menar inte nu att det är du som tar fram fakta som förstör det för mig utan jag vill så klart jätte gärna veta dessa saker, men jag blir så trött på att allt ska besprutas och att man måste vara beläst för att klara av att fatta rätt köpbeslut vad än det gäller. Men det blir nog inga fler julstjärnor i detta hushåll i år utan kör nog med äpplen jag med. Om jag hittar inhemska. Tack för inlägget, alltså!

  SvaraRadera