onsdag 14 november 2012

Marias fråga

Vem har det svårare, kvinnan som vill bli chef eller mannen som vill bli barnmorska?

3 kommentarer:

 1. Aj, svår fråga. Spontant tänkte jag mannen som vill bli barnmorska. För att han har alla i mot sej, båda kvinnor och män. Tänkte att kvinnor är bättre på att peppa. Och att kvinnor längre ha försökt in på männens "territorium". Sedan tänkte jag att det där var säkert könsdiskriminerande eller rentav människodiskriminerande. Sedan tänkte jag att jag borde inte alls kommentera för att jag vet inte. Och sedan kommentera jag.
  Så spontant mannen.

  SvaraRadera
 2. Gäller det att nå en hög chefsposition så är det kvinnan. Mellan heder kan det vara si och så med. Manliga ssk är högt eftertraktade på arbetsmarknaden och får dessutom högre lön än sina kvinnliga motsvarigheter. Jag gissar att detsamma gäller barnmorskor. Att vissa patienter sedan helst väljer en kvinna skulle jag tro inte är mer vanligt förekommande än motsvarande diskriminering gentemot kvinnliga chefer som förbises och förminskas. Socialt tryck från bekantskapskretsen varierar förstås beroende på vilka människor man umgås med. Hälsningar från den kvinnliga chefen med det manliga sjuksköterske-exet

  SvaraRadera
 3. Mellan heder betyder mellanchefer, för övrigt. Tycker det är självklart att det är lättare att skaffa sig en utbildnig med specialistkompetens än att skaffa sig en hög position inom valfritt område då de platserna är väldigt begränsade. Betyg vs kontakter, liksom.

  SvaraRadera