fredag 18 januari 2013

Fixa ljus

Nu handlar inte det här inlägget om hur man stöper ljus. Nej, sådant besvär orkar vi inte med. Enkelt och snabbt skall det gå. Typ, gå in i en kyrka. Fråga om de har gamla ljusstumpar som du kan få. De visar på en låda och vips är du klar. De slipper knepigt avfall och du får ljus att lysa upp vintermörkret med. En kyrka kan nämligen inte börja andakten med påbörjade ljus och därför är de ljusstumpar som slängs vanligtvis ganska långa.

Som ett litet andligt tips bara.

Vill du inte bränna ljusen kan du smälta ner dem och några gånger doppa torra tallkottar i dem (låt stearinet halvstelna på kottarna mellan doppen). Kottarna funkar sedan perfekt som start när du gör upp eld i spisen.

6 kommentarer:

 1. Åh, smart tänkt :) Vilken snygg header förresten!

  SvaraRadera
 2. Jag reagerade också på den stiliga headern. Och vilket smart tips med tallkottsbraständare! Sådana skall jag göra nån gång.

  SvaraRadera
 3. Toppenidé, även om man som jag, inte tycker att det är något besvär att stöpa ljus, bara roligt! På det här sättet så slipper jag vänta på att alla vänner ska bränna så mycket ljus, så att jag får tillräckligt med stumpar att stöpa av!
  Och ja, jag tycker också att din nya header är ursnygg!
  //Monzan

  SvaraRadera
 4. Ps, nu får du kanske ändra ifrån "Ugly Blog" till "Pretty Blog"
  //Monzan

  SvaraRadera
 5. Vi har en hel hög stumpar som möjligen går att använda i "stumpastake" då men jag använder dem till att tända i braskaminen och i kakelugnen. Fast idag upptäckte vi att när man stänger spjället och har tänt med stearinljus så sprider sig en ganska frän doft som jag först trodde var giftiga gaser... Fast A sa att kolmonoxid inte luktar så det är nog mer troligt att det kom från ljuset. Kul idé med kottarna. Det ska jag prova någon gång det också.
  Håller med om att headern är snygg!
  I morgon åker jag på introduktionsdag till "mitt nya liv", på skolan alltså :-)
  Ha det fint!

  SvaraRadera
 6. Thank уou, this is a tοpic whiсh is near to my heaгt.

  Iѕ there any ωay I can gеt in touch
  ωith yоu? Μy namе's Fredrick Muncy and I'ԁ
  get into this morе deeply.

  Also visit my ωeblog pizza oven

  SvaraRadera