onsdag 30 januari 2013

Schampoo på bit, del II

Vad roligt att det var så många av er som blev intresserade av schampoo på bit (eller schampokaka som jag lärt mig att det heter i Sverige).

Jag har köpt min bit på Ekosoppi i Vasa. Där finns många olika sorter att välja mellan. Samma produkter kan du även beställa här. Efter att ha kollat runt lite på de svenska sidorna fastnade jag för Nea of Sweden. Kedjan Lush säljer ju även tvål i bit och bland bloggarna är det många som lovordar deras produkter. Själv är jag lite tveksam eftersom deras schampootvål innehåller bl.a. Sodium Lauryl Sulfate, en ingrediens jag brukar försöka undvika.

Hoppas ni hittar något intressant!

Och förresten, på tal om att göra egen tvål. Här hittade jag en sida med enkla anvisningar. Ifall någon av er hinner testa före mig så berätta hur det funkar! Tack Mia för att du tipsade om Strömsö : )

7 kommentarer:

 1. Gör ett 4:e försök att kommentera men jag orkar bara skicka länken som jag tror att du kommer att tycka om:
  http://www.familjenbahne.com/?p=9114

  Gillar din blogg!

  /Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Var det något speciellt som gjorde att det var svårt att kommentera. Tyckte väldigt mycket om din länk. Åh, vad jag längtar efter att göra tvål. JA! Det är ju det jag skall göra denna vecka!

   Radera
 2. På din "Getmjölks tvål link" högra sida fanns en annan jätte bra link = http://svenska.yle.fi/artikel/2012/02/12/ekostadning-med-tessa-turtonen
  Nämligen massor med bra info on ekostädning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, städning är ett helt kapitel i sig. Vi ekostädar genom att städa så lite som möjligt. Ganska skönt egentligen : )

   Radera
 3. Detta måste jag apselut testa, låter jätte intressant.

  SvaraRadera
 4. Vilka bra tips du ger. Läste att man tjänar in 2-3 platsflaskor på en sådan schampoo/tvål-kaka. För en som drömmer om att leva på mindre är det alltid en början, man måste ju börja någonstans. :)

  SvaraRadera