söndag 13 januari 2013

Söndagsnöje för hela familjen

Här kommer ett tips på vad man kan göra en söndag. Alla fick en kamera i sin hand och fick i uppdrag att i en timmes tid gå ut och fotografera under temat "vinter". Sedan laddade vi upp bilderna i datorn och tittade på dem i tv:n, med röstningslappar och allt. Oj vad roligt vi hade.
Petter kunde inte förstå varför han inte vann med denna bild. Och  nog var den ju ganska snygg., men lite förutsägbar kanske?

Petter körde hårt och jagade en fasan genom skogen för att få sin vinnarbild.  När det inte lyckades satte han sig på vakt nere vid älven. Utan resultat. Endast katten Nisse fastnade på bild. 

Elsas bästa bild gav henne en delad andra plats. Tyvärr har hon en konstig blå färg på sin kamera. Någon konstig inställning säkert. Vår anti-tekniska familj suckar och rycker på axlarna. 
Ett av  Englas bidrag. Vintrigt trastnät i motljus. Och nej, vi har inte trastnät på våra buskar. Det är sonens egensnickrade fotbollsmål. 
Barnen förstod inte det konstnärliga greppet i mina bilder. Tyvärr!

Som tur är tog jag med ett "säkert kort". Katten Nisse. Och kammade hem ganska  många poäng. En delad andra plats faktiskt. 

Vinnarbilden.  Fotograf: Jenk
Ett bi har irrat sig ur kupan och frusit ihjäl. Biet har alstrat så mycket värme så att snön har smält runtomkring.
Vacker och sorglig. 

Även Jenks bidrag. Denna bild fick höga poäng av hans fru. Eftersom mössan till höger är min : )

Pedar i vinterskrud (Jenk)

Jenk påstår att han har fotograferat en vinterspindel. Det till trots gav denna bild inga höga poäng.


5 kommentarer:

 1. Vilket roligt familjenöje och jag fascineras fortfarande av er handlingskraft, vi tänker mest att vi skall men ni gör och det är så fiiint!
  Gällande bilderna skulle jag ha röstat på Englas trastnätsbild och Jenks cykelbild!

  SvaraRadera
 2. Snygga bilder!
  Blå bild brukar innebära inställning för fotografering i glödlampsljus, iaf på min kamera.

  SvaraRadera
 3. Ett underbart inlägg. Mina mungipor åkte högre och högre upp allteftersom jag scrollade ner på sidan. Bilden på era mössor var ju bara pricken över i:et. Och Elsas blå vinterbild talar ju om precis hur kallt det kan kännas, burr. Och det lilla biet, så fint : )

  SvaraRadera