onsdag 9 januari 2013

Testat keramik -check!

Så var det äntligen dags. Jag skulle få testa på keramik. Något jag drömt om väldigt, väldigt länge. Och det var precis så roligt som jag hade föreställt mig. Eftersom jag inte är så noga av mig, blev nog resultatet kanske inte perfekt, men där tycker jag att "min keramiktant" Sonja Backlund hade en så bra inställning -Det skall ju synas att den är handgjord, tyckte hon och så pös jag som en sockermunk.

Flitig var jag också. Ingen tid för vila och rast. Nej de tre timmar jag tillsammans med min martha-krets tillbringade i Sonjas ateljé skulle utnyttjas till max. Resultatet kan ni se nedan. Och eftersom jag inte vet hur de kommer att se ut efter bränning och lasering (glasering?) tyckte jag det var bäst att fota dem direkt.

Ett fat som jag format i en gammal skomakarlampa (med tejp i botten).  I mitten  har jag tryckt en gammal virkad duk. 

En skål som jag har tryckt ut i en jäskorg

Odlingspinnar för örter. Eventuell morsdagspresent. 

Här har jag använt en gammal bakform som jag hittat på loppis för en billig peng. 

Sonja Backlund tar emot grupper i sin ateljé. Vi var 10 personer och det var riktigt lämplig storlek. Hon ordnar även öppen studio där man kan komma ensam och tillsammans med andra jobba med keramik. Sonja och hennes företag spunkt hittar du på FB så får du mera info. Jag skall absolut testa igen. Måste bara se resultatet först.
Efter mitt förra inlägg om keramikboken "Fabulös Keramik" som jag bara älskar fick jag av en läsare tipset om den blogg som bokens författare skriver. Är du intresserad kan du alltså även kolla in här!

Och tusen tack Åse och Beatrice för kommentarerna kring hur jag skulle få in bilder på bloggen. Nu är jag på banan igen!


3 kommentarer:

  1. Oj, vad fint. Sånadär brukar man få betala skjortan för. Agneta Livjin älskar jag. Hon säljer på NK och det är svindyrt. Kan ana en liknande stil på dina alster. Grattis.

    SvaraRadera
  2. Tack för inbjudan till keramikkvällen, blev helt till mej att göra keramik igen, och anmälde mej och en väninna till nästa fredag :) ert gäng förgyllde min dag. Era produkter blev Jättefina då de var laserade, så du kan gott ta nya bilder ;) god fortsättning h. Lena

    SvaraRadera