tisdag 19 februari 2013

Tidningen Åter

Nu vill jag ju inte föranleda er att tro att vi är några riktiga mediarävar, men förra veckan damp det faktisk även ner en tidning där framsidan pryddes av Jenk, nämligen tidningen Åter.

Tidninger Åter är verkligen en tidning som jag vill slå ett slag för ifall du är intresserad av självhushållning. Den innehåller läsarnas egna reportage om hur de tycker och tänker och kring hur de sköter vardagen som självhushållare. Men tidningen innehåller även många små och stora tips. I detta nummer fick jag bl.a. lära mig hur man gör kådsalva, äggplåster, torkar krusbär, fixar små odlingshus, gör egen ansiktsvätt, lagar egen creme fraiche. Och mycket, mycket annat.

Du kan antingen prenumerera på tidningen eller köpa lösnummer. Mera information om tidningen hittar du på Alternativs hemsida. En hemsida som i vilket fall som helst är värd ett besök om du inte känner till den från tidigare. De har även en bokklubb (affär) där du enkelt hittar intressanta böcker. Bland annat min bok finns med : )

14 kommentarer:

 1. Jättefint utflyttarbrev, njöt av den läsningen =)

  SvaraRadera
 2. Lustigt. Igår fick jag höra talas om tidningen för första gången. Har nu kollat in den, tack vare ditt inlägg. Den är ju jättebillig! Deras prenumerationsupplägg är mycket sympatiskt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är det smart! När man bor i Finland blir portot dock så dyrt så man får nästan göra så att man väntar och köper många nummer på samma gång. Eller är många personer som vill köpa samma nummer på en och samma gång : )

   Radera
 3. Supertidning! Hur har det gått med er lilla fågel?

  Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Läs min kommentar under inlägget så får du stillat din nyfikenhet : )

   Radera
 4. Tack för tipset! Det här med självhushållning blir allt mer lockande för min del. Har bara en del praktiska hinder ännu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hinder är väl till för att hoppas över? ; )

   Radera
 5. Har ganska nyligen uppräckt tidningen, har iof varit en flitig besökare på forumet.
  Men tidningen är toppen!
  Nu ska jag ta och läsa om er.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Tack för tipset, den tidningen vore kanske en perfekt inspirationskälla när man funderar på att hoppa ur hjulet.

  SvaraRadera
 7. Ja, jag har betalat för hela året och blev så glad när den damp ner i lådan. Ännu gladare blev jag när jag läste ditt "brev" och ÄNNU gladare blev jag när biblioteket skickade ett mail och talade om att de (på min begäran) nu köpt in din bok och att den väntar på mig i stan. Jippiii!
  Ska hämta den på fredag :o) Härligt med inspiration!

  Dessutom läste jag i tidningen idag om en rapport till WHO ang kemikalier och hormonförändringar/sjukdomsrelation till dessa. Skrämmande... jag har ju hela badrummet fullt... hu! Läste artikeln om no poo metoden imorse och DET fick mig att fundera ännu mer. Ha det gott!

  SvaraRadera
 8. Men oj! Jag rodnar nästan. Tänk att du både läser om mig i tidningen, på min blogg och har beställt min bok. Vad roligt! Jo jag hörde också om att man börjat förknippa kemikalier med diabetes, fetma och bröstcancer. Och ändå gör man inte något åt det!

  SvaraRadera
 9. Hej!
  Kan man prenumerera på den här tidningen normalt om man bor i Finland? Hur dyr blir portot? Jag är en finskspråkig flicka och studerar svenska för stundentskrivningar så det skulle vara nyttigt att läsa någonting (som jag dessutom har intresse för) på svenska. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Jo, det går bra att prenumerera även här i Finland. Då kostar tidningen 60 kronor per nummer inkl. porto. Man kan också göra så att man köper flera tidningar på en och samma gång (olika nummer) så blir det billigare porto per tidning.

   Jag fick flera exemplar av senaste nummer som vi var med i så om du vill kan du sända din adress till mig på e-post så sänder jag dig en tidning gratis. Lycka till i studentskrivningarna! Jag minns med fasa mina egna i finska : )

   Radera