lördag 9 mars 2013

-Tack, men jag har redan en påse!

För en tid sedan skrev jag att ett väldigt enkelt sätt att leva mera miljövänligt är att sätta upp lappen "Reklam -nej tack!" på postlådan. Ett annat enkelt sätt är att tacka nej till plastkassar i affären. Det går liksom så på automatik att expediten sliter fram en påse och stoppar ner ens lilla pryl så det gäller att vara riktigt snabb om man skall hinna, men det går : )

För varje plastkasse du sparar in kan du räta lite på ryggen. Bär med dig en tygkasse, eller om du glömt  tacka ja till en (1) plastkasse som du sätter alla dina grejer i.

Och det finns inte något värre än de som sätter sina bananer i en påse innan de väger dem. Du hör väl inte till dem? Skäms i så fall! Varför gör du det? Eller kålhuvudet? Eller din enda paprika?

7 kommentarer:

 1. Jag har heller aldrig förstått varför man skall lägga in en enda ( eller 2!) paprika i en plastpåse..

  SvaraRadera
 2. Jag önskar att de skulle komma på ett sätt så man skulle slippa använda grönsakspåsar, men att det ändå skulle gå smidigt vid kassan och man lätt skulle få väga allt (de gånger man ska ha fler av en sort).
  Kanske man skulle kunna göra egna grönsakspåsar att återanvända?

  SvaraRadera
 3. Vår närbutik (Siwa) säljer grönsakspåsar i tunt, genomskinligt tyg och en del av vinsten går till Röda korset. Jag har köpt två, men man kunde alldeles bra sy liknande själv också. /Anja

  SvaraRadera
 4. Värt att tänka på! Framför allt om man köper nån liten grej som man lika gärna kan stoppa ner i typ handväskan. Men som du skriver - man måste vara snabb!

  /Hanna

  SvaraRadera
 5. Sådan är jag med. Jag har dock sytt egna påsar :)

  SvaraRadera
 6. Nej tusan, jag har funderat på det länge, men nu måste det bli av! Jag blev så inspirerad av det ni skrev. Nu skall jag sy fruktpåsar. Jag återkommer!

  SvaraRadera
 7. Av gamla urblekta spetsgardiner så blir det fina påsar. Har också tänkt på det länge, men det har inte blivit av att sy! Nu måste det bli av!
  Som kass i butiken använder jag av Ikeas kylkassar! Dom är bra både på sommaren och vintern och så stabila att mjölkburkarna hålls och stå.

  SvaraRadera