fredag 10 maj 2013

Fredag = Grävdag

Fredagsmorgon efter ledig dag. Suck! Pust! Stön! Ingen hade lust att gå och lägga sig igår kväll och det drabbar sig när skolan kallar följande morgon. Endast ansvarsfulla dottern har ställt klockan, vilket räddade oss denna morgon.

Jag puffar Jenk i sidan och undrar om han inte borde stiga upp ifall de kommer hit med vår hyrda grävmaskin. Halvvägs ner i trappan hör vi hur det brummar på gården. Äldsta dottern hinner inte äta sin morgongröt. Yngsta dottern har redan börjat jaga upp sig över att storebror hävdar att han skall spela mer än en timme på datorn ikväll. DET FÅR HAN VÄL INTE????

Ja, det blev en sådan morgon idag. Fördelen med att det blir bråttom på morgonen är att det inte tar så länge innan lugnet lägrar sig : )

Och fredagen blir en grävdag hos oss. Ett riktigt fredagsnöje för Jenk. Vad är det med spakar och hydraulik som tilltalar de flesta män?

Vi skall gräva grunden för vårt nya växthus och så tänkte vi passa på och gräva upp en större odlingslott i utkanten av tomten. Den plätten har någon gång i tiderna varit ett stort potatisland, men är igenvuxen sedan många år tillbaka. Ja, och så tänkte vi plantera några äppelträd när vi ändå håller på. Vi och vi. Det är som vanligt, Jenk jobbar och jag pekar med handen var jag tycker att gropen skall vara ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar