måndag 3 juni 2013

Boktips: Söta öde

Jag är så glad för Malins skull. För jag vet hur länge hon har prata om att ge ut en bok och nu är boken klar! Tillsammans med sin syster Alexandra har hon skrivit boken Söta öde -recept och insikter från Malins café. En bok som de gett ut på eget förlag. Malin Båtmästar och Alexandra Wasberg är två företagsamma kvinnor som trots sina unga år startat företag för att kunna skapa sina egna arbetsplatser -så som de vill. Ifall du tycker att Malins namn klingar bekant är det kanske för att det är hennes recept som är med i min bok Lev mer på mindre. Mer info om Malin och hennes café hittar du här. 

Så vad tycker jag om boken?

Den är vacker och recepten känns väldigt lyxiga, trots att de är enkla att ta till sig . Recepten är uppdelade i kategorierna bröd, bullar, cupcakes, soppor, övriga bakverk och 'lite extra'. Trots att jag har ägt boken i endast någon vecka har jag redan prövat på flera av recepten. Så det här kommer garanterat att vara en mat & bakbok som jag kommer att använda ganska ofta. För tillfället bakar jag en 'Chokladpaj med salta nötter' till min pappas födelsedagskalas : ) Och yngsta dottern har beställt  'Browniemuffins med Dumle' till sitt kalas om några dagar.

Så jag tycker absolut att boken är värd att köpa för receptens skull. Söker du en bok kring att starta eget företag eller inspiration till att skapa din egen arbetsplats så skulle jag kanske inte rekommendera boken. Insikterna är färre än de goda recepten, men de ger i sin tur karaktär till boken och gör den till något mer än en vanlig kok- och bakbok. Det är alltid roligt att lära känna människorna och historierna bakom marmeladerna, pajerna och sopporna.

Grattis Malin till en fin bok!

4 kommentarer:

 1. Tack Maria :)
  Nu vet jag också, den hårda vägen, hur en bok kommer till. .. och fler kommer det att bli. Jag ska skriva en mer "head on" textbaserad bok om företagande och personlig utveckling sen också, när jag levt lite längre och har mer att säga.

  SvaraRadera
 2. Var hittar man boken i Vasa?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du kollar länken i mejlet ovan så kan du köpa den via hemsidan.

   Radera
  2. Finns på Gros i Vasa! :)

   Radera