torsdag 13 juni 2013

Piss och skit och gröna ärter

-Piss och skit och gröna ärter ... ja så sade alltid min farmor när saker och ting inte riktigt blev som hon ville. Och här har inte heller allt blivit till min belåtenhet.

Förra veckan var hela familjen på semester och mina föräldrar hade snällt lovat sköta om växthuset medan vi var borta. När vi kom hem var tomatplantorna frodiga och välmående, men alla mina kålplantor (vitkål, broccoli, blomkål, kålrabbi och brysselkål) var döda. Jorden var kruttorr, trots att mamma envist hävdar att hon nog vattnat dem : )

Så kan det gå. Som tur var fick jag nys om att Finnes grönsaker i Solf säljer plantor för 20 cent styck. Så nu är lugnet återställt. Dessutom fick jag ju så mycket mer än vad jag tänkt mig. Det blev blomkål (vita, röda och gröna), romanesco (eller vad tusan det hette), två sorters kålrabbi, broccoli, massor med olika sallader, + schalottenlök. 

Men säg det lugn som varar. Under vår resa hade även morötterna under fiberduken vuxit fint. De hade blivit så långa att jag tyckte att duken tyngde ner blasten och beslöt mig för att ta bort den. Två timmar senare hade hönsen krafsat upp en stor del av landet. Ja just det ... piss och skit och gröna ärter. Som tur var finns ju våra 9600 morötter  i ett annat land. 

Ja och så har palsternackorna grott väldigt dåligt ... denna odlingssommar har inte börjat så värst bra ...

1 kommentar:

  1. Mina palsternackor har också grott väldigt dåligt och de som grott så var kajorna och drog upp! Så nu måste det fixas fågelskrämma...Sen har nog torkan resulterat i att det grott dåligt överlag :(
    /Jenny

    SvaraRadera