onsdag 10 juli 2013

Presenttips!

Ibland vill man ta med sig en liten gåva när man besöker nära och kära. T.ex. skall vi i sommar våldsgästa våra vänner på Åland och då känns det ju som en fin gest att visa sin uppskattning på något vis. Min första tanke var godis till barnen och vin till föräldrarna. Behändigt och förutsägbart så det förslår!

Men eftersom jag allt mer försöker komma ifrån tanken att "direkt köpa från affären" satte jag mig ner och funderade på vad som hör till sommaren och vad man har nytta av på sommarstugan. Ganska snabbt kom jag fram till läsning!

Så jag tog en tygväska och gick in i vårt förråd där gamla böcker och tidningar förvaras. Snabbt fick jag ihop  en väska full med gamla Kalle Ankas pocket, damtidningar, pocketböcker, Bamse och hästböcker (varifrån kom de?). Jag tror att gåvan uppskattas och det var jätteroligt att plocka ihop det jag tycker passar just denna familj.

Eftersom bok- och tidningslagret är långt ifrån slut (snarare fylls det på hela tiden) tror jag det inte är sista gången en väska fylls med tidsfördriv.

9 kommentarer:

 1. Perfekt!

  //nina

  SvaraRadera
 2. Ja, jag fattar inte att vi inte skickar vidare lästa magasin till släkt och vänner i större utsträckning. Skön sommarläsning, och då gör det verkligen inget att tidningarna är bättre begagnade!
  Så det var bra att bli påmind om denna lysande presentide'

  Trevlig sommar!

  SvaraRadera
 3. Super bra tips!
  Skriver upp det på min lista över bra saker att komma ihåg och ha nytta av.

  SvaraRadera
 4. En present jag skulle uppskatta... Härligt! Själv syltar,saftar, bakar och fixar jag ofta så det kan bli ett bröd, en leverpastej och lite sylt! Brukar uppskattas det med!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gör det säkert. Jag brukar ibland ha påsar med skorpor i skafferiet bara att ta med när man åker iväg.

   Radera
  2. Ett tips för den som tycker om att läsa böcker och tidningar, är att kolla in Readly (https://se.readly.com). Där kan de som använder surfplatta eller dator läsa en hel del utan att spara på sig högar med böcker/tidningar. Det kanske är en bra miljöinsats att försöka få med även dina publiceringar där (om de inte redan finns).

   Förövrigt vill jag ge beröm för er intressanta blogg.

   Radera
 5. Den tänkta kommentaren blev visst ett svar. Inte alltid lätt att få det rätt på mobilen alla gånger.

  SvaraRadera