måndag 2 september 2013

Köttfri måndag: Kikärtsgryta med cashewnötter

Och så var det måndag och dags för ett nytt vegetariskt recept. Tänkte genast på dig som inte tyckte om kikärter. Förlåt! Men den här grytan är faktiskt jättegod. Nästan godare dagen efter, som grytor brukar vara.

Receptet fick jag av en bloggläsare, Petra. Tack! Hon skrev att det här var en av hennes favoriträtter och det är inte svårt att förstå.

Det du behöver är kokta kikärter (jag körde med kikärter i tetrapak), cashewnötter, krossad tomat, jordnötssmör, grönsaksbuljong, lök.
Som krydda använder du curry, oregano, chilipeppar, salt, svartpeppar och socker. 


Hur du sedan svänger ihop allting kan du läsa här. 

6 kommentarer:

  1. Kikärter är fantastiskt gott och användbart!

    SvaraRadera
  2. Borde lära mig att gilla kikärter. Men mannen i huset är allergisk mot nötter så det blir nog inte med detta recept ;)

    SvaraRadera
  3. Testade och det fick godkänt av både mig och Mats! Hade en tetrapack med bönmix som jag tog istället frö enbart kikärter och så blandade jag med lite squash så det blev lite mer matigt och lite bondbönor! Gott!
    /Jenny

    SvaraRadera