tisdag 3 september 2013

C-vitaminiserat kött

Ser ni kalkonen längst fram? Det är inte blod hon har på näbben. Det är svartvinbär.

Vi får verkligen tänka till med kalkonfarmen till ett nytt år. Inte så att vi inte skulle ha kalkoner, men vi får nog vara lite mer restriktiva med var de får gå och inte. Som det är nu så får de gå helt fria på hela vår tomt, något som de minsann utnyttjar till fullo.

Därför har vi inte ett enda bär kvar på våra buskar. De har ätit upp vår havtornsbär, våra svartvinbär, våra aroniabär och våra krusbär. Nåja, de sistnämnda kan det faktiskt hända att det är mårdhunden som har ätit upp. Min morfar hade nämligen massor med bär på sina krusbärsbuskar och en morgon var de länsade. Han har inga kalkoner, men under buskarna hittade han mårdhundsskit. Sedan fick han höra att mårdhundar älskar krusbär. Vem hade trott det?

Så i höst får vi säkert extra gott kalkonkött. Med tillsatt C-vitamin och en svag smak av havtorn.

3 kommentarer:

 1. Grävlingar är också duktiga på att smaska i sig bär och till exempel plommon :)

  SvaraRadera
 2. Mårdhundar äter precis allting...bara de vill så tar de för sig av både det vegetariska och animaliska, levande eller dött.
  Glada grisar har jag hört talas om många gånger. Blir själv glad när det finns glada kalkoner också. Lyckostar är de som finns hos er

  SvaraRadera
 3. Det samma gäller för gäss. Hönsen tar bara de besvärligaste att plocka längst ner så det är inte hela världen.

  Gässen är inhägnade ungefär från Valborg till Oktober då vi hägnar in kålen istället. Sen går de lösa de också. Hönsen är inhägnade vid besök (lite argsinta tuppar) och från sådd/plantering till mitten på Augusti då alla plantor tål hönsens ogräsrensning.

  SvaraRadera