lördag 22 februari 2014

Putsa loppisfynden

I veckan sprang jag omkring på några loppisar i Västerbotten. På ett av dem hittade jag detta lilla fat för en femma. Det såg verkligen inte fräscht ut och jag kan tro att det var anledningen till det billiga priset.

När jag kom hem hällde jag ut lite matsoda i fatet. Ovanpå hällde jag lite äppelcidervinäger, tog ett hushållspapper och gned lätt. 10 sekunder senare såg fatet ut så här. Som nytt!

10 minuter senare fick det tjäna som fat till peston


Pesto=
Häll parmesanost, vitlök, matolja, nötter (pinje- eller valnötter)
och kryddgrönt (t.ex. färsk basilika eller färsk persilja), lite salt  i en hög skål. Ta några tag med
pepparkvarnen. Mixa ihop och häll i mera olja om det bli för torrt. Klart!


12 kommentarer:

  1. Det gjorde ju susen! Vad är matsoda?
    Hälsn Anna F

    SvaraRadera
  2. Det undrar jag med? Verkar ju effektivt till tusen!
    Kram Åsa

    SvaraRadera
  3. Bakpulver? Bra tips!

    SvaraRadera
  4. Jag brukar ta nån svensk lagrad hårdost i min pesto, det funkar bra det med. Nästa gång tänker jag prova med hasselnötter istället för pinjenötter :)

    SvaraRadera
  5. Visst är det Fasan? Har en sån efter min farmor. Så fina!

    Anette

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, det är faktiskt en gammal engelsk servis. Finns fasan i brunt? Mitt halvsöndriga fasanfat (också efter farmor) är i blålila.

      Radera
  6. Oj det där var verkligen ett effektivt husmorstips! Liza

    SvaraRadera
  7. Matsoda är samma sak som bikarbonat!

    SvaraRadera
  8. Försökte på mina fat, gick inte alls... Annars använder jag Bikarbonat till i stort sett allt.
    Maria

    SvaraRadera
    Svar
    1. Äsch då, kanske din skit var av en extra elak sort : )

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.