tisdag 18 februari 2014

Boktipset: Baka eget hundgodis

Vi har ingen hund. För några år sedan hade vi tre på en och samma gång. Men de dog av ålderdom, en efter en och nu är det rätt skönt att vara utan. Jag har aldrig städat så lite som jag gör nu. Det plus det dåliga samvetet över att lämna hunden ensam gör att vi inte skaffat en ny hund. Men visst skulle det vara kul ... Jag minns att jag någon gång sade att varje hus ständigt borde få uppleva en liten valp.

Hur som helst när jag var till bibban sist föll mina ögon på denna bok. Jag bläddrade i den och tyckte den såg bra och enkel ut. Därför tipsar jag. Fram för ekologiskt och egenhändigt fixat även till hunden!

5 kommentarer:

 1. Tack för tipset, den får hänga med hem nästa gång jag är på bibblan.

  Ett hem utan hund är inget för mig. Just nu har vi en härlig Greyhound som förgyller vår tillvaro.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Den ser intressant ut :)

  SvaraRadera
 3. Ja hund är ett måste för mig med! Det gick bra ett par år utan, men då hade jag i alla fall häst som kompenserade lite. ;-)

  Jag har dock tagit det ett steg längre med hundgodiset, eller ett steg tillbaka, kanske. Det går åt en hel del när man tränar och tävlar, men jag skär helt enkelt samma mat som de brukar äta (div kött och inälvor från de djur vi föder upp samt vilt) i mindre bitar och torkar i ugnen på låg temp. Hållbarheten är förstås begränsad, men man kan ge mycket godis med gott samvete i alla fall.

  SvaraRadera
 4. Vi har slutat helt och hållet med färdig hundmat och godis. Orsak 1: om vi inte äter färdigmat själv, varför skulle vi ge det åt henne heller? Orsak 2: det är svårt att tro hur mycket bittra gaser en 7 kilos släthårig foxterrier kan producera...

  Vi lagar hennes mat av fullkorn ris/bovete + malet kött för hundar + rivna grönsaker. Det går fort och enkelt då man bara blandar alt i en ungsform och skuffar in i ugnen vid vedhellon. Lite persilja/nässlor, timjan, e.l. brukar vi också sätta i hennes mat, för hon är hembytare och har vuxit upp i en hemmarestaurang... Curry tycks vara bland favoriter. Morötter måste rivas, annars plockar hon bort alla grönsaker. Sätter man en (1) blåbär i matbunken, finns den kvar efter allt annat har farit. Så det så.

  För godis köper vi grishjärtor. Dem lägger vi i vatten och i ugnen likaså. När de är färdigkokta, skär vi dem i småtärningar och torkar. Tycks smaka! Ingen gasbildning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Mari! Jag kan tro att din kommentar noteras av glada hundägare.

   Radera