tisdag 4 mars 2014

Fröleverans

Igår anlände våra frön från Runåberg. Hela förmiddagen satt jag och sorterade, delade och räknade. Vi är nämligen många personer som brukar beställa tillsammans. Dels för att dela på frakten, men framför allt för att kunna dela på sorter. Sällan behöver man ju 20 tomatplantor av samma sort. Istället kan man vara flera som beställer tillsammans och ta fem tomatplantor av fyra olika sorter. Mycket roligare! Och jag som brukar sammanställa beställningarna måste erkänna att jag brukar bli nyfiken på vissa sorter som någon beställer av och helt enkelt lägger in en likadan beställning själv.

I går kväll köpte jag såjord (glömmer varje höst att göra egen) och nu kliar det i fingrarna. Tomaterna borde börja komma i jorden.

9 kommentarer:

 1. Bra idé att beställa ihop! I år blir det vårt första odlingsår, och vi är taggade! Blev uppemot 30 olika fröer, så vi har nog att göra... :) Till nästa år får vi ta och sambeställa, men det svår är nog att hitta någon att sambeställa med ;)
  /Annie www.anniesenkla.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lycka till med skörden! Vad spännande! Och jag tror inte det är svårt att hitta folk att sambeställa med. Vi började med att fråga folk om de ville komma hem på en frökatalogtittarkväll. Det ville de flesta. På den vägen är det.

   Radera
 2. På tal om såjord, har du något bra "recept"?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte på rak arm, men jag skall gräva fram och skriva om det. Tack för tipset!

   Radera
 3. Vårlycka! Må fröna gro och skörden fin! // Anna F

  SvaraRadera
 4. Usch, nu blev jag stressad. Har inte hunnit så än...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte jag heller faktiskt. Men idag skall det ske!

   Radera
 5. Å tack för påminnelsen. Det är verkligen dags att skaffa fröer. Svårt dock när jag bestämt mig för att inte handla i nätbutiker. Just runåbergs är i och för sig ett legitimt avstamp...

  SvaraRadera